Trepartsaftale får blandet modtagelse af ledere i ældreplejen

Ledere i den kommunale ældrepleje hilser trepartsaftalen om lønstigninger velkommen, men tvivler på, at den for alvor vil gøre det lettere at rekruttere social- og sundhedsassistenter. Aftalen er fin, men ekstra løn sikrer ikke flere sosu'er, siger direktør.

Det er tvivlsomt, hvor mange ekstra hænder, trepartsaftalen om lønstigninger vil skaffe i ældreplejen, lyder det fra en række kommunale chefer.
Det er tvivlsomt, hvor mange ekstra hænder, trepartsaftalen om lønstigninger vil skaffe i ældreplejen, lyder det fra en række kommunale chefer.Foto: Colourbox
Rikke BrøndumKim Rosenkilde

"Nu bliver det lettere at tiltrække medarbejdere til vores velfærdssamfund."

Sådan lød det fra flere ministre, da regeringen og arbejdsmarkedets parter mandag præsenterede en trepartsaftale med næsten to milliarder kroner til ekstra lønninger i ældreplejen.

Her peger Finansministeriets beregninger på, at der i 2035 vil mangle lidt over 20.000 sosu-assistenter og sosu-hjælpere. Derfor skal blandt andet et nyt anciennitetstillæg, et tillæg for vagter på skæve tidspunkter og muligheden for et nyt fuldtidstillæg give flere hænder til området.

Ifølge FOA starter lønstigningen på rundt regnet 1600 kroner og stiger herefter afhængig af antallet af ekstra vagter. Men spørger man nogle af landets ældre- og kommunalchefer, er effekten begrænset.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00