Per Larsen
 svarer 
Sophie Løhde

Vil ministeren arbejde for, at regeringen sikrer, at der igen kan bruges registerdata til at foretage ikkekommerciel forskning?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1001

Vil ministeren arbejde for, at regeringen sikrer, at der igen kan bruges registerdata til at foretage ikkekommerciel forskning, hvor man undersøger effekten og sikkerheden ved anvendelse af allerede godkendte lægemidler?
Skriftlig begrundelse:
Der henvises til artiklen »»Jeg bliver sgu så træt«: Vigtig dansk forskning stoppet« på politiken.dk den 16. maj 2024.

Svar fra onsdag den 29. maj 2024

Jeg forstår godt forskernes frustrationer. De nationale sundhedsregistre rummer et stort potentiale for forskning, der bl.a. kan bidrage til bedre og mere effektiv behandling. Samtidig er det klart, at Lægemiddelstyrelsen skal kunne føre tilsyn med f.eks. mulige bivirkninger. Jeg har bedt Indenrigs- og Sundhedsministeriet om at undersøge mulige løsninger, og jeg udelukker ingen muligheder på forhånd. Forskning til gavn for borgerne skal selvfølgelig kunne fortsætte. Hvis det viser sig nødvendigt at ændre i sundhedslovgivningen, er jeg også klar til at se på det.

0:000:00