Concito: Manglende sammenhæng mellem klimakrise og infrastrukturprojekter skaber vrede og frustration

Modstanden mod infrastrukturprojekter opstår, når borgerne oplever manglende sammenhæng mellem klimakrisen og politikernes beslutninger. Derfor er der behov for tidlig inddragelse, der sikrer, at de relevante overvejelser bliver gjort, skriver Søren Have og Nethe Veje Laursen. 

Mange protester sker fra folk, som ikke selv vil blive generet af projekterne, skriver Søren Have og Nethe Veje Laursen.
Mange protester sker fra folk, som ikke selv vil blive generet af projekterne, skriver Søren Have og Nethe Veje Laursen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren HaveNethe Veje Laursen

Folketingets Transportudvalg ønsker at nedsætte en parlamentarisk arbejdsgruppe om effektive processer for godkendelse af anlægs- og byggeprojekter.

Baggrunden er, at udvalget har noteret en stigende ”modstand mod store infrastrukturprojekter og VE-projekter fra blandt andet borgere og foreninger”.  

Det er svært at være uenige i den observation, og vi synes overordnet set, at det er godt at forsøge at forstå og forbedre inddragelsen af civilsamfundet, når der skal træffes beslutninger om store anlægs- og byggeprojekter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024