Flertal vil ikke betale mere for flybilletten for klimaets skyld

MÅLING: Knap hver tredje dansker synes, det er en god idé at lægge afgifter på flyrejser for at begrænse CO2-udledningen, viser ny meningsmåling.

Danskerne rejser mere og mere med fly, men et flertal afviser afgifter, som ellers kan begrænse klimabelastningen. Arkivfoto fra sommerferiekø i Københavns Lufthavn, Kastrup.
Danskerne rejser mere og mere med fly, men et flertal afviser afgifter, som ellers kan begrænse klimabelastningen. Arkivfoto fra sommerferiekø i Københavns Lufthavn, Kastrup.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

I de kommende uger vil tusindvis af danskere sætte sig ind i et fly for at drage på ferie, og bag sig efterlader de et solidt CO2-udslip.

Men de fleste er tilsyneladende så tilfredse med det lave prisniveau for flybilletterne i dag, at de ikke ser nogen grund til at lægge afgifter på klimabelastningen fra flytrafik.

Det fremgår af en ny måling udført af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten.

Dokumentation

Sådan spurgte vi

Interviewpersonerne blev stillet følgende spørgsmål:

"Det diskuteres, om der skal lægges afgifter på flyrejser for at få folk til at flyve mindre af hensyn til klimaet. Hvad mener du om det?"

Svarmuligheder:

  • Afgifter på flyrejser er en god idé
  • Afgifter på flyrejser er en dårlig idé
  • Ved ikke

Foretaget af Norstat i perioden 13. juni–19. juni 2018. Der er gennemført 902 interviews.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024