Lidegaard tvivler på grønne transportmål

CO2: Klimaminister Martin Lidegaard (R) er i tvivl om, om det er en god idé med specifikke mål for transportsektorens CO2-udledning. Regningen til erhvervslivet kan blive rasende dyr, lyder det. DI glæder sig over ministerens fokus på økonomien.
Martin Lidegaard er ikke overbevist om, at grønne transportmål er en god idé.
Martin Lidegaard er ikke overbevist om, at grønne transportmål er en god idé. Foto: Christian Stæhr
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er vigtigt, at man husker, at transportvirksomhederne har en bundlinje. At man er nødt til at kunne tjene penge, hvis man skal kunne lave de nødvendige investeringer i ny teknologi.

Michael Svane
Branchedirektør, DI Transport
Skal Danmark have grønne målsætninger for transportsektoren?

Klimaminister Martin Lidegaard er skeptisk:

"Det er interessant, om det overhovedet er en god idé at fastsætte specifikke mål. For vi skal ikke tvinge os selv til noget, der kan blive rasende dyrt," sagde han mandag under en tale ved konferencen "Fremtidens Transport VI" i Ingeniørernes Hus i København.

Pointen er, at CO2-reduktioner i transportsektoren ofte bliver forbundet med at være dyrt i forhold til eksempelvis energi- og landbrugssektoren, og at regningen for den grønne omstiling derfor kan blive større end nødvendigt med et særligt klimamål på transportområdet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024