Politisk røre efter konservativt ledelsestjek

LEDELSE: Konservative initiativer for skoleledelse får varm velkomst. Der er ikke enighed om alle forslag - men der skal gøres noget. Rejsehold vil se udenlands.
De Konservative vil have løftet sløret for en række initiativer for at gøre ledelsen i folkeskolerne bedre. Politikerne er positive.
De Konservative vil have løftet sløret for en række initiativer for at gøre ledelsen i folkeskolerne bedre. Politikerne er positive.
Kristian Aaskov Nielsen
Fakta
DET VIL DE KONSERRVATIVE 1. Forlænge læreruddannelsen. 2. Lave linjefag i ledelse (Dermed ikke obligatorisk for alle). 3. Lærerne skal ikke længere have monopol på skolerlederjobbet. Lederkompetencer skal være afgørende. 4. Resultatløn til lederen.

Kilde: Rasmus Jarlov (K)
Lukkedage og manglende minimumstimer har sagt fokus på skoleledernes rolle i folkeskolen. Politisk er der velvillighed til at kigge på krav til uddannelse og ledelsens rolle på skolerne. Seneste lancerede De Konservative et bud i Berlingske Tidende torsdag.

"Vi skal over i en situation, hvor ikke bare har en af de dyreste folkeskoler, men også en folkeskole, hvor vi føler, vi får mest muligt ud af ressourcerne. Her er ledelse afgørende. Mange af problemerne i folkeskolen skyldes manglende ledelse," siger Ramus Jarlov til Altinget | Uddannelse.

Han peger blandt andet på, at højt sygefravær, dårligt arbejdsmiljø eller lidt for løs opfattelse af arbejde og fritid er et spørgsmål om ledelse.

Ledelse skal være linjefag
De Konservative vil gerne forlænge etablere en linje i ledelse på lærerseminarierene. Det bliver positivt modtaget hos Socialdemokraterne, som er en del af folkeskoleforligskredsen. Det ligner nemlig deres eget forslag.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00