Tesfaye inviterer til Sorø-møde om ny ungdomsuddannelse

Mattias Tesfaye har inviteret cirka 90 skole- og uddannelsesfolk til Sorø-møde om en ny ungdomsuddannelse.

Sidste år handlede Sorø-mødet om folkeskolen. I år skal det handle om den nye ungdomsuddannelse, som regeringen ønsker at etablere, skriver Mattias Tesfaye i en invitation til udvalgte skole- og uddannelsesfolk.
Sidste år handlede Sorø-mødet om folkeskolen. I år skal det handle om den nye ungdomsuddannelse, som regeringen ønsker at etablere, skriver Mattias Tesfaye i en invitation til udvalgte skole- og uddannelsesfolk.Foto: Julie Sørensen/Børne- og Undervisningsministeriet
Signe Løntoft

Det traditionsrige Sorø-møde, hvor skole- og uddannelsesverdenen mødes i sommervarmen til debat, middag og overnatning på Sorø Akademi, skal i år handle om en ny ungdomsuddannelse. 

Det fremgår af en invitation, som i denne uge er udsendt til cirka 90 praktikere, unge, eksperter og politikere.

"Hvordan giver vi alle de unge, der interesserer sig for både de gymnasiale fag og erhvervslivet, de bedste uddannelsesmuligheder? Hvordan undgår vi, at deres uddannelsesvalg bliver et enten-eller-valg mellem bøgerne og værktøjet? At dørene lukkes for tidligt for dem?" lyder det blandt andet i invitationen, der er underskrevet af børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00