A. P. Møller Fonden åbner igen op for ansøgninger

KORT NYT: Skoler og kommuner kan fra 18. februar 2015 igen søge A.P. Møller Fonden om hjælp til større projekter. Der vil i år være særligt fokus på tværgående samarbejde.

A. P. Møller Fondens bestyrelse besluttede i 2013 at donere en milliard kroner til den danske folkeskole. Hvert år afholdes to ansøgningsrunder, hvor skoler og kommuner kan søge bevilling til projekter, der kan gøre en forskel i den danske folkeskole. I 2014 fik cirka hver fjerde ansøgning hjælp med gennemsnitlig to millioner kroner. Forårets ansøgningsrunde er nu åben, og har særligt fokus på tværgående samarbejde blandt kommunerne.

”Vi vil gerne opfordre skoler og kommuner til at gøre brug af hinandens styrker og erfaringer. Der er flere emner på folkeskoledagsordnen lige nu, hvor det er helt oplagt at gå sammen om fælles kompetenceløft på tværs af kommunegrænserne. Med donationen har vi endda mulighed for støtte projekter, der kan give et samlet løft i en hel landsdel,” siger direktør i A.P. Møller Fonden, Henrik Tvarnø.

Fonden kan ud over skoler og kommuner søges af andre aktører, der ønsker opkvalificering og efteruddannelse af lærere, pædagoger og skoleledere samt udvikling af undervisningsmetoder og hjælpemidler. Ansøgningsfristen er i denne omgang 22. april 2015.

Dokumentation

Folkeskoledonationen 

Samlet uddeling i 2014

Antal ansøgninger: 299
Antal bevillinger: 52
Samlet bevillingsbeløb: 157,8 mio. kr. 

Fonden er fortsat i dialog med 22 ansøgere fra efterårets ansøgningsrunde. Fonden forventer i alt at have uddelt 220-230 mio. kr. fra donationen, når efterårets ansøgningsrunde er endeligt afsluttet.

Projektbevillinger:
Blandt bevillingsmodtagerne er kommuner, skoler og foreninger.

Kilde: A.P. Møller Fonden


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00