Antorini fjerner flere ranglister

DELETE: Efter et §20-spørgsmål har Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini (S) fjernet karakterranglisterne for gymnasierne fra ministeriets hjemmeside. Gymnasieskolernes Rektorforening billiger beslutningen.
I torsdags, den 20. oktober, fjernede minister Christine Antorini (S) karakterranglisterne for gymnasierne fra Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.

Det skete 10 dage efter, ministeren til stor diskussion fjernede ranglisterne for landets folkeskoler.

Fire dage efter den beslutning, den 14. oktober, spurgte Enhedslistens uddannelsesordfører Rosa Lund via et §20-spørgsmål, om Antorini havde tænkt sig at gøre det samme på gymnasieområdet.

Den 21. oktober svarede ministeren officielt på spørgsmålet, og her kunne hun kort svare ja og skrive, at beslutningen allerede var truffet og ført ud i livet.

Rosa Lund: En forglemmelse
Den beslutning glæder Rosa Lund.

"Ranglister siger ikke noget om kvalitet, hverken i folkeskolen eller i gymnasiet. Jeg ser derfor fjernelsen af dem som et skridt i den rigtige retning, og jeg håber, vi kan begynde at se på, hvordan vi kan sikre kvalitet i gymnasiet," siger hun.

Det nyvalgte MF mener ikke, man skal ligge noget i den senere fjernelse af gymnasieranglisterne.

"Jeg tror, det var en forglemmelse fra Christine Antorinis side, men så er det jo godt, hun har Enhedslisten til at minde hende om de ting, der skal ryddes op i."

Støtte fra rektorforening
Det er dog ikke kun regeringen og dens parlamentariske grundlag, der støtter fjernelsen af ranglisterne. Også formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, Jens Boe Nielsen, mener, det er den rigtige beslutning.

"Det er en meget fornuftig beslutning. Ranglisterne kan ikke i sig selv bruges til at fortælle noget om kvaliteten af gymnasiernes undervisning," siger han.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00