SOSU-skoler til Løkke: Hvor er vores invitation?

LUKKET FEST: Direktøren for Danske SOSU-skoler undrer sig over ikke at have fået en invitation til Lars Løkkes topmøde for civilsamfundet. Derfor har han nu sendt et åbent brev til statsministeren. 

Civilsamfundstopmødet var et af tre tiltag på flygtningeområdet, som statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede for nylig.
Civilsamfundstopmødet var et af tre tiltag på flygtningeområdet, som statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede for nylig.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Kasper Kaasgaard

I håbet om at modtage en sen invitation, har Danske SOSU-skoler sendt et åbent brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Anledningen er det såkaldte civilsamfundstopmøde, som Lars Løkke er vært for på Marienborg torsdag. På mødet skal ministre, frivillige organisationer, virksomheder, kommuner og andre komme med forslag til at forbedre integrationen i det danske samfund.

Men ifølge Jeppe Rosengård Poulsen, formand for social- og sundhedsskolerne, har statsministeren overset nogen.

”Jeg undrer mig over, at man ser bort fra hele erhvervsskolesektoren, når man kalder på civilsamfundet til at løse så stor en opgave,” siger Jeppe Rosengård Poulsen.

Vi undrer os over, at man ikke satser på der, hvor der er kort vej til en erhvervskompetence og derved et job i samfundet, når der skal laves en integrationsindsats.

Jeppe Rosengård Poulsen
Formand, Danske SOSU-skoler

Kan bidrage med erfaring
Han har derfor sendt et åbent brev til Lars Løkke Rasmussen. Her roser han initiativet til at holde mødet. Men han så gerne, at han selv var blevet inviteret.

”SOSU-skolerne har været med til at løse den her opgave i 10-15 år og har rigtig stor og god erfaring med at arbejde med tosprogede elever,” siger Jeppe Rosengård Poulsen.

Han fortæller at 7-900 tosprogede elever er kommet igennem SOSU-skolerne hvert år i de seneste år. Når Jeppe Rosengård Poulsen henvender sig til statsministeren, vil han dog gerne tale for alle erhvervsskoler.

”Vi undrer os over, at man ikke satser der, hvor der er kort vej til en erhvervskompetence og derved et job i samfundet, når der skal laves en integrationsindsats,” siger formanden.

Bredt uddannelsesspektrum
Repræsentanter fra universitetsmiljøet er inviteret til mødet. Men det er også nødvendigt at involvere erhvervsskolerne, mener Jeppe Rosengård Poulsen.

”Er du i starten af et uddannelsesforløb, eller har du ikke en uddannelse i forvejen, har vi en rigtig god indgang til at komme ind på arbejdsmarkedet. Vi har også et samarbejde med sprogcentrene,” siger han.

Erhvervsskolerne er nemlig garant for en mere effektiv indsats, mener han. 

”Vi er i en branche, der kan tilbyde forholdsvis kort uddannelse og ret gode jobudsigter og dermed væsentlig hurtigere selvforsørgelse, end hvis du skal seks år på universitetet,” siger Jeppe Rosengård Poulsen.

Statsministeren møder sammen med integrationsministeren, beskæftigelsesministeren, undervisningsministeren og uddannelsesministeren civilsamfundet torsdag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00