Status: Sådan står det til med ministerens rådgivningsgrupper

OVERBLIK: Nogle grupper er i gang, andre kender ikke deres fremtid, mens en enkelt ny er opstået. Få overblikket over børne- og undervisningsministerens ekspertudvalg og rådgivningsgrupper.

En række ekspert- og rådgivningsgrupper under Børne- og Undervisningsministeriet står uafklarede hen.
En række ekspert- og rådgivningsgrupper under Børne- og Undervisningsministeriet står uafklarede hen.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Skiftende undervisningsministre har nedsat en række arbejdsgrupper og ekspertudvalg, der skal rådgive ministeren og følge politiske tiltag på uddannelsesområdet.

Fagfolk, forskere og praktikere er sat til at se på alt fra gymnasiereformen til demokratisk dannelse og afbureaukratisering. Senest har Pernille Rosenkrantz-Theil både lukket en rådgivningsgruppe for kristendomsundervisning og oprettet en ny, der skal se på karakterskalaen.

Få en kort status på de forskellige udvalg og gruppers arbejde et år efter regeringsskiftet.

Dokumentation

Sådan har vi gjort

Oversigten over ekspertgrupperne er blevet til dels på baggrund af data fra Børne- og Undervisningsminsteriets oversigt over arbejdsgrupper/ekspertudvalg fra den 6. januar 2020 og egen research.

Altinget Uddannelse har i juni 2020 forsøgt at få en samlet opdateret liste med status på gruppernes arbejde, men den er ifølge ministeriet ikke mulig at samle på nuværende tidspunkt.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00