svarer 
Mattias Tesfaye

Børne- og Undervisningsudvalget spørger børne- og undervisningsministeren, Mattias Tesfaye, om kommentar til henvendelsen af 31/5-23 fra Safesec

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 18, Spørgsmål 12
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 31/5-23 fra Safesec, jf. B 18 - bilag 4?

Svar fra torsdag den 1. juni 2023
Det fremgår af Undervisningsmiljøloven, at uddannelsesinstitutionerne i Danmark skal sørge for et godt undervisningsmiljø, så undervisningen kan foregå sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt (§ 1, stk. 1.).

Det er op til den enkelte uddannelsesinstitution, hvordan dette udmøntes.

I vejledningen ’Sikkerhed og kriseberedskab’ stiller Børneog Undervisningsministeriet inspiration og anbefalinger til rådighed for lokalt arbejde med forebyggelsesplaner og kriseberedskaber. Kommunerne er ikke som følge af Undervisningsmiljøloven forpligtet til at lave beredskabsplaner, og Børne- og Undervisningsministeriet indhenter ikke oplysninger om lokale beredskabsplaner.

Jeg kan konstatere, at firmaet Safesec finder vejledningen utilstrækkeligt implementeret. Jeg sætter pris på ethvert engagement omkring arbejdet med at forbedre skolernes sikkerhed og trygheden i klasseværelset – hvad end det er fra private firmaer eller fra sektoren selv.

Jeg har i forbindelse med 1. behandlingen af B 18 den 10. maj tilkendegivet, at jeg har bedt Styrelsen for Undervisning og Kvalitet tænke i nye relevante initiativer, der kan være med til at sikre lærernes tryghed og sikkerhed. Jeg vil sørge for, at styrelsen medtager overvejelser om, hvorvidt der er behov for et øget kendskab til vejledningen ’Sikkerhed og kriseberedog vil opfordre til, at sektoren inddrages i denne dialog.

1. juni 2023 Sagsnr.: 23/1051
0:000:00