Mikkel Bjørn
 svarer 
Mattias Tesfaye

Mikkel Bjørn (DF), Mette Thiesen (DF) og Karina Adsbøl (DD) spørger børne- og undervisningsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren, som adspurgt på samrådet, vil sende et brev til alle skoler, hvor ministeren tilkendegiver, at ministeren og regeringen bakker fuldt op om de lærere, som ønsker at undervise i Muhammedkrisen?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 18, Spørgsmål 15
Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål A til B 18 i Børne- og Undervisningsudvalget den 1. juni 2023 oplyse, om ministeren, som adspurgt på samrådet, vil sende et brev til alle skoler, hvor ministeren tilkendegiver, at ministeren og regeringen bakker fuldt op om de lærere, som ønsker at undervise i Muhammedkrisen?

Svar fra fredag den 2. juni 2023
Jeg har af flere omgange og senest på samråd A den 1. juni tilkendegivet min fulde opbakning til de lærere, der underviser i Muhammedkrisen.

Det skal aldrig være et problem, hvis læreren underviser i Muhammedkrisen eller viser muhammedtegningerne i sin undervisning. Det står lærerne frit for, ligesom det står dem frit for at lade være.

Jeg har desuden på 1. behandlingen af beslutningsforslag B 18 den 10. maj tilkendegivet, at jeg har bedt Styrelsen for Undervisning og Kvalitet om atse på yderligere initiativer over for de lærere på de undervisningsinstitutioner, der ligger i områder, hvor der kan være udfordringer med selvcensur. Regeringen vil i øvrigt igangsætte en undersøgelse af omfanget af selvcensur på grundskoler og gymnasier mhp. at afdække et eventuelt problem.

På denne baggrund mener jeg ikke, at der er behov for at sende et brev til alle skoler omkring undervisning i Muhammedkrisen.

1. juni 2023 Sagsnr.: 23/10570
0:000:00