Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om en overopkrævning til AUB

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 60, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, hvorfor regeringen finder det rimeligt, at der fortsat sker en overopkrævning til AUB, så overskuddet i AUB-systemet vil nå op på 4 mia. kr. ved udgangen af 2019, selvom ordningen er aftalt således, at der skal være balance i ind- og udbetalinger?

Svar fra tirsdag den 3. december 2019
Det er et vigtigt mål for regeringen, at der i de kommende år oprettes det nødvendige antal praktikpladser til elever på erhvervsuddannelserne, så Danmark også fremover kan uddanne dygtige faglærte. AUB spiller i den forbindelse en central rolle.

Som nævnt under førstebehandlingen af lovforslaget i Folketinget ønsker regeringen at tage en generel debat om praktikpladssituationen. Og i den forbindelse er det oplagt også at tage en drøftelse af AUB, da tingene hænger sammen.

Arbejdsmarkedets parter har udbedt sig ro til at forhandle overenskomster på det private arbejdsmarked.

Derfor har regeringen tilkendegivet over for Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation, at regeringen efter afslutningen af overenskomstforhandlingerne 2020 vil indkalde arbejdsmarkedets parter til drøftelser herom.

3. december 2019 Sagsnr.:19/1840
0:000:00