Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om at redegøre for Rigsrevisionens kritik af den daværende opsparing i VEU-systemet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 60, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for Rigsrevisionens kritik af den daværende opsparing i VEU-systemet? Vil ministeren samtidig oplyse, hvorfor regeringen ikke tager bestik heraf henset til, at Rigsrevisionen nu har iværksat en undersøgelse af de tilsvarende problemer i AUBsystemet?

Svar fra tirsdag den 3. december 2019
Rigsrevisionen undersøgte tilbage i 2013 opsparingen på Undervisningsministeriets konto for støtte til deltagere i erhvervsrettet voksenog efteruddannelse (VEU). Efterfølgende konstaterede Rigsrevisionen ad flere omgange i deres årlige beretninger om revision af statsregnskabet, at opsparingen år for år var vokset betragteligt, og at de ville følge sagen.

Rigsrevisionen fandt, at den stigende opsparing pga. faldende deltagelse på arbejdsmarkedsuddannelser burde have resulteret i en tilsvarende nedjustering af bevillingen, jf. bl.a. Rigsrevisionens beretning om revisionen af statsregnskabet for 2015. Med Trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse (2018-2021) ftalte den daværende regering og arbejdsmarkedets parter således at indføre en løbende regulering af VEU-bidraget, jf. bemærkningerne til § 1, nr. 2, i L 60 som fremsat.

Regeringen har taget bestik af, at Statsrevisorerne den 15. november 2019 har anmodet Rigsrevisionen om at undersøge budgetteringen og forvaltningen af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB). Børne- og Undervisningsministeriet afventer nu nærmere information fra Rigsrevisionen om den konkrete undersøgelse.

3. december 2019 Sagsnr.:19/1840
0:000:00