Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er enig i, at folk selv bærer ansvaret for at få tillært sig de nødvendige danskkundskaber

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 186, Spørgsmål 3
Er ministeren enig i, at folk selv bærer ansvaret for at få tillært sig de nødvendige danskkundskaber?

Svar fra onsdag den 27. maj 2020
Ja. Udlændinge har selv et ansvar for at læse dansk. Men derudover har vi som samfund også en stor interesse i, at alle, der kommer til Danmark, lærer dansk.

Danskkundskaber er i mange sammenhænge en forudsætning for, at en udlænding bliver selvforsørgende og kan bidrage til det danske samfund.

Det er baggrunden for, at vi i Danmark har et tilbud om danskuddannelse. Det kan vi være tilfredse med.

Med lovforslaget foreslås det at hæve depositummet til 2.000 kr. pr. modul og at skærpe reglerne om tilbagebetaling af depositum. Dermed fastholdes fokus på, at den, der modtager tilbud om danskuddannelse, er motiveret for at lære dansk.

Jeg vil vove den påstand, at en kursist, der har lagt 2.000 kr. i depositum, og som risikerer ikke at få disse penge tilbage, hvis vedkommende ikke består modultesten i tide, vil tage undervisningen alvorligt og tager ansvar for at få tillært sig de nødvendige danskkundskaber.

Forslaget om at afskaffe deltagerbetalingen skal ses i lyset af, at der, efter at deltagerbetalingen blev indført, er sket mere end en halvering af antallet af selvforsørgende kursister. Danmark har ingen interesse i at lægge hindringer i vejen for, at udlændinge, der ønske at lære dansk, også gør det.

Jeg vil i øvrigt gerne henvise til, at Dansk Arbejdsgiverforening i deres høringssvar til lovforslaget har støttet afskaffelsen af deltagerbetalingen med den begrundel27. maj 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Integration Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 8517 1268764 se, at det giver bedre mulighed for at fastholde kvalificerede udlændinge på det danske arbejdsmarked.

Mattias Tesfaye / Lars von Spreckelsen-Syberg Side
0:000:00