svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Børne- og Undervisningsudvalget spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om lovforslaget fastsætter krav til skolerne, der går videre end det, der følger af Børnekonventionens artikel 12

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 50, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, om lovforslaget fastsætter krav til skolerne, der går videre end det, der følger af Børnekonventionens artikel 12?

Svar fra fredag den 20. november 2020
Efter artikel 12, stk. 1, i FN’s børnekonvention skal et barn, der er i stand til at udforme sine egne synspunkter, sikres retten til frit at udtrykke disse synspunkter i alle forhold, der vedrører barnet. Barnets synspunkter skal tillægges passende vægt i overensstemmelse med dets alder og modenhed.

Det er Børne- og Undervisningsministeriets vurdering, at lovforslaget ikke fastsætter krav til skolerne, der går videre end det, der følger af FN´s børnekonventions artikel 12. 20. november 2020 Sags nr.: 20/21889
0:000:00