NGO'er om formodet snyd med bistand: Stærkt bekymrende

BISTANDSSNYD: Regeringen mistænkes for at have misbrugt ulandsbistanden, og det er bekymrende oplysninger, lyder det fra Globalt Fokus.

Det vækker stor bekymring, at der med nye oplysninger bliver rettet mistanke mod regeringen for at have fiflet med ulandsbistanden.

Sådan lyder det fra Globalt Fokus, der er en samlende platform for 80 danske udviklingsorganisationer og -foreninger

Altinget kan onsdag berette om, at regeringen i 2015 har brugt 200 millioner af ulandsstøtten på integration af flygtninge og forventer at bruge 340 millioner i 2016. Det er ikke inden for OECD's retningslinjer, vurderer en række eksperter.

”Det er nye oplysninger, som vi er stærkt bekymrede for. Regeringen har hele tiden sagt, at man holder sig indenfor OECD's retningslinjer. Nu tyder noget på, at det ikke er tilfældet,” siger Globalt Fokus' formand, Laust Leth Gregersen.

Læs også: Regeringen mistænkes for at snyde med ulandsbistanden

Derfor er det positivt, at der nu er indkaldt til samråd, så det kan blive belyst, om regeringen har holdt sig indenfor OECD's retningslinjer, lyder det.

”Og hvis det ikke er tilfældet, så er det selvfølgelig helt forkert,” siger han.

De nye oplysninger lander oveni en bekymring over, at man overhovedet anvender midler fra udviklingsbistanden i Danmark.

”Det er nogle penge, som er øremærket til at gå til mennesker, der er ramt af katastrofer og bor i de allerfattigste lande,” siger Laust Leth Gregersen.

Læs også: To ministre skal forklare muligt ”fifleri” med ulandsbistand

Bistandskronerne går til at hjælpe flygtninge i Danmark, og Laust Leif Gregersen understreger, at ingen er uenige i, at man skal hjælpe flygtninge, der kommer til Danmark. Men det skal altså ikke ske med udviklingsbistanden.

”Det er eksempelvis lande omkring Syrien eller ofrene for konflikten i Sydsudan, der har brug for nødhjælp. Det er ikke Danmark, som er et af verdens allerrigeste lande, der har brug for nødhjælpspenge,” siger han.

*Tidligere fremgik det af artiklen, at regeringen mistænkes for at have ‘svindlet' med ulandsbistanden. Det ordvalg er der ikke dækning for. Vi beklager fejlen.

Forrige artikel Regeringen mistænkes for at snyde med ulandsbistanden Regeringen mistænkes for at snyde med ulandsbistanden Næste artikel OECD indskærper: Integration er ikke ulandsbistand OECD indskærper: Integration er ikke ulandsbistand