Anmeldelse af 
Knud Vilby

5 A'er: Ny bog viser kvinders kamp for livet i Uganda, mens underklassens mænd krakelerer

Kvindernes Land viser ugandiske kvinders liv i et samfund under hastig forandring, hvor mange afrikanske mænd slås med det autoritetstab, nye tider bringer med sig. Det er spændende og deprimerende læsning. Men ikke uden håb, skriver Knud Vilby.

<div>I et land med massiv fattigdom og arbejdsløshed er du stort set chanceløs, hvis du ikke har forbindelser de rigtige steder, skriver Knud Vilby. På billedet forsøger unge kvinder at sælge, hvad de kan, i det nordlige Uganda.<br></div>
I et land med massiv fattigdom og arbejdsløshed er du stort set chanceløs, hvis du ikke har forbindelser de rigtige steder, skriver Knud Vilby. På billedet forsøger unge kvinder at sælge, hvad de kan, i det nordlige Uganda.
Foto: Susanne Possing
Knud Vilby
Kvindernes land. En beretning fra Uganda.
Susanne Possing
580 sider. Forlaget U Press. 8. marts 2024

 

”Hun skal være mor til sit tredje barn, og faren må bringes til at forstå, at det også er hans barn. At også det skal leve”.

Citatet er centralt. Livet er ingen selvfølge for det nyfødte barn. Og faren og hans ansvar og omsorg er bestemt heller ikke nogen selvfølge for hverken mor eller barn. Virkeligheden er barsk, dag for dag, og det fortsætter år efter år.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00