Støttepartier ville have 500 kvoteflygtninge om året, men S-regeringen har i snit lukket 77 ind

1.500 kvoteflygtninge er der de seneste tre år sat penge af til, men der er ankommet langt færre. For Radikale, SF og Enhedslisten bliver det et vigtigt fokuspunkt i kommende regeringsforhandlinger, at Danmark modtager flere kvoteflygtninge.

Billede fra Nkamira-flygtningelejren i Rwanda, som FN's Flygtningehøjkommissariat bruger som transitcenter for blandt andre kvoteflygtninge. Regeringen har besluttet, at Danmarks kvote for tiden skal bruges på flygtninge i Rwanda.
Billede fra Nkamira-flygtningelejren i Rwanda, som FN's Flygtningehøjkommissariat bruger som transitcenter for blandt andre kvoteflygtninge. Regeringen har besluttet, at Danmarks kvote for tiden skal bruges på flygtninge i Rwanda.Foto: George Mulala/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Siden regeringen og støttepartierne i forståelsespapiret fra 2019 blev enige om, at Danmark igen skulle modtage kvoteflygtninge, har man kun modtaget 231.

Dermed er der langt op til de 1.500 kvoteflygtninge, som man på finanslove har sat penge af til.

Det er alene regeringen, der sætter tallet for, hvor mange kvoteflygtninge Danmark årligt modtager. Og det lave tal er for dårligt, lyder det samstemmende fra Radikale, SF og Enhedslisten, som alle har talt for, at Danmark skulle tage mindst 500 kvoteflygtninge om året. I stedet er der altså kommet i gennemsnit 77 om året i valgperioden.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00