Eksperter kritiserer fremstilling af data i asylrapport: “De blander æbler og pærer”

De penge, vi bruger på flygtninge i Danmark, kan give hjælp til langt flere i nærområderne. Det er logikken i de tal, som bliver præsenteret i den publikation Udenrigsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet offentliggjorde tirsdag. Men sådan kan det ikke stilles op, siger eksperter.

“Hvis vi frigør ressourcer i Danmark, vil vi kunne hjælpe mere de steder, hvor langt de fleste flygtninge og fordrevne befinder sig, nemlig i skrøbelige og konfliktramte lande," udtaler udviklingsminister Flemming Møller Mortensen i en pressemeddelelse. 
“Hvis vi frigør ressourcer i Danmark, vil vi kunne hjælpe mere de steder, hvor langt de fleste flygtninge og fordrevne befinder sig, nemlig i skrøbelige og konfliktramte lande," udtaler udviklingsminister Flemming Møller Mortensen i en pressemeddelelse.  Foto: Khalil Ashawi/Reuters/Ritzau Scanpix

For de 100.000 kroner Danmark bruger på at huse en flygtning her i landet, kunne vi give 210 afghanske flygtninge i Pakistan nødhjælpspakker, eller over 300 børn kunne få katastrofepakker med tæpper og vandrensningstabletter.   

Det fremgår af en ny publikation som Udenrigsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet offentliggjorde tirsdag.