Her er det nye Udviklingspolitiske Råd

NAVNE: Ulla Tørnøs har udpeget de 11 medlemmer, som kommer til at udgøre Udviklingspolitisk Råd de næste to år. Formand bliver professor emeritus fra Aarhus Universitet Georg Sørensen.

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs har udnævnt 11 nye medlemmer til Udviklingspolisk Råd. Formand for rådet bliver professor emeritus fra Aarhus Universitet Georg Sørensen, og sammen med de 10 resterende medlemmer bliver det hans opgave at rådgive Ulla Tørnæs og Anders Samuelsen om udviklingssamarbejdet.

Rådet er sammensat med tanke på den nye udviklingspolitiske og humanitære strategi, der har hovedfokus på partnerskaber mellem myndigheder, privat sektor og civilsammenfundet.

”Vi har netop vedtaget en ny strategi for Danmarks udviklingspolitiske og humanitære arbejde, som et meget bredt flertal af Folketingets partier står bag. Strategien sætter en ny retning for dansk udviklingspolitik, hvor partnerskaber og det private erhvervsliv spiller en central rolle. Derfor er jeg glad for, at jeg nu kan sammensætte et nyt Udviklingspolitisk Råd, som afspejler de prioriteringer, og som kan rådgive mig i implementeringen af den nye strategi,” udtaler minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Login