Kaare Dybvad sætter antal på den danske andel af kvoteflygtninge for 2023

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) har besluttet, at Danmark skal tage imod 200 kvoteflygtninge fra Rwanda, Eritrea og Afghanistan.

"Vi skal som altid være opmærksomme på, at antallet har stor betydning for, om integrationen kan følge med. Derfor skal vi holde tungen lige i munden og prøve at finde den rette balance. Det mener jeg, at vi gør ved at fastholde antallet på 200 kvoteflygtninge," lyder det fra Kaare Dybvad Bek i en pressemeddelelse.<br>
"Vi skal som altid være opmærksomme på, at antallet har stor betydning for, om integrationen kan følge med. Derfor skal vi holde tungen lige i munden og prøve at finde den rette balance. Det mener jeg, at vi gør ved at fastholde antallet på 200 kvoteflygtninge," lyder det fra Kaare Dybvad Bek i en pressemeddelelse.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Igen i år skal den danske andel af kvoteflygtninge ligge på 200. Det har udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) bestemt.

Det fremgår af en pressemeddelelses fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. 

De kvoteflygtninge, som Danmark skal tage imod, vil komme fra flygtningelejre i Rwanda eller være eritreiske og afghanske flygtninge, der er flygtet til de omkringliggende lande.

Det er desuden besluttet, at der vil være fokus på kvinder og børn.

Læs også

200 er den rigtige balance 

Det er op til den siddende udlændinge- og integrationsminister at beslutte, hvor mange kvoteflygtninge, Danmark skal tage. 

Siden 2020 har Danmark hvert år besluttet at tage imod 200 kvoteflygtninge.

"Vi skal som altid være opmærksomme på, at antallet har stor betydning for, om integrationen kan følge med. Derfor skal vi holde tungen lige i munden og prøve at finde den rette balance. Det mener jeg, at vi gør ved at fastholde antallet på 200 kvoteflygtninge," lyder det fra Kaare Dybvad Bek i pressemeddelelsen.

Fakta

På 2020-kvoten er alle 200 personer indrejst. Der er indrejst 159 personer på 2021-kvoten, mens de resterende personer forventes at indrejse løbende henover første halvdel af 2024. 
 
Der er endnu ikke indrejst kvoteflygtninge fra 2022-kvoten, men der er tæt dialog mellem UNHCR og Udlændingestyrelsen om udvælgelse af personer til genbosætning i Danmark på 2022-kvoten.  
 
UNHCR har foreløbigt indstillet ca. 80 sager, som Udlændingestyrelsen er i gang med at behandle. 


Kilde: Udlændinge- og Integrationsministeriet

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

0:000:00