Corona sætter midlertidig stopklods for FN's transport af kvoteflygtninge

FLYGTNINGE: Spredning af coronavirus og nedlukning af international flytrafik får FN til at stoppe for al transport af kvoteflygtninge. "En fornuftig beslutning," siger Mattias Tesfaye. 

Danmark ventes at modtage omkring 30 kvoteflygtninge i år. 
Danmark ventes at modtage omkring 30 kvoteflygtninge i år. Foto: Stoyan Nenov/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen
Fakta
En kvoteflygtning er en flygtning, som opholder sig uden for Danmark, og som bliver genbosat i Danmark efter aftale med FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Historisk set har Danmark siden 1978 modtaget cirka 500 kvoteflygtninge om året.

Det er alene op til den til enhver tid siddende udlændingeminister at afgøre, om Danmark skal modtage de særligt udsatte kvoteflygtninge.

Siden 2016 har Danmark afvist at tage kvoteflygtninge. I juli 2019 meddelte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) UNHCR, at Danmark fra 2019 igen vil modtage kvoteflygtninge. 

Kilde: FN og Udlændingestyrelsen

Coronavirussens globale spredning får nu konsekvenser for de af FN's kvoteflygtninge, der ellers stod til at kunne transporteres til deres modtagerland i den nærmeste fremtid. 

Transporten af kvoteflygtninge er nemlig blevet udsat på ubestemt tid, skriver FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) og Den Internationale Migrationsorganisation (IOM) i en fælles pressemeddelelse

Beslutningen er blevet taget som direkte konsekvens af coronavirussens hærgen, fortæller Elisabeth Arnsdorf Haslund, der er UNHCR’s talsperson i de nordiske lande. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00