Konservative: Danmark skal være mere selektiv i udvælgelsen af kvoteflygtninge

OPTAKT: Regeringen bør se på, hvilke nationaliteter der gør sig uheldigt bemærket i kriminalitets- og arbejdsløshedsstatistikker, før man beslutter sig for, hvilke lande man vil tage kvoteflygtninge fra. Det siger Konservative, der har kaldt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd.

Regeringen har på finansloven afsat penge til at tage imod 500 kvoteflygtninge i 2020.
Regeringen har på finansloven afsat penge til at tage imod 500 kvoteflygtninge i 2020.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Vi står stadig over for en stor opgave med at få integreret dem, der kom hertil under flygtningekrisen. Jeg vil gerne vide, hvad ministeren har tænkt sig at gøre for at sikre sig, at integrationsbyrden ikke bliver for stor.

Marcus Knuth
Udlændingeordfører (K)
Fakta
En kvoteflygtning er en flygtning, som opholder sig uden for Danmark, og som bliver genbosat i Danmark efter aftale med FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Historisk set har Danmark siden 1978 modtaget cirka 500 kvoteflygtninge om året.

Det er alene op til den til enhver tid siddende udlændingeminister at afgøre, om Danmark skal modtage de særligt udsatte kvoteflygtninge.

Siden 2016 har Danmark afvist at tage kvoteflygtninge. I juli 2019 meddelte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) UNHCR, at Danmark fra 2019 igen vil modtage kvoteflygtninge. 


Kilde: FN og Udlændingestyrelsen
Fakta
Regeringen har på finansloven afsat penge til at tage imod op til 500 kvoteflygtninge i 2020, men der er endnu ikke taget en beslutning om, hvorvidt det er det antal, man fra dansk side vil modtage.

Når Danmark igen begynder at tage imod kvoteflygtninge, bør man gå mere selektivt til værks i forhold til, hvilke lande man vælger at tage imod kvoteflygtninge fra.

Det mener Konservative, som derfor har kaldt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd torsdag.

"Der er nogle nationaliteter, hvor vi ser større integrationsproblemer end hos andre. Det er dem, som boner ud i kriminalitets- og arbejdsløshedsstatistikker. Derfor vil det bekymre mig, hvis ministeren planlægger udelukkende at tage kvoteflygtninge fra eksempelvis Somalia," siger Marcus Knuth, der er udlændingeordfører for Konservative.  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00