Overblik: Fire ting vi lærte på samråd om misset FN-mål for udviklingsbistanden

Danmark udbetalte 901,3 millioner kroner for lidt til verdens fattigste i 2022. Sådan lød det blandt andet fra udviklingsminister Dan Jørgensen (S) på tirsdagens samråd om efterslæbet på den danske ulandsbistand. Her er fire ting, du skal vide fra samrådet.

Ifølge udviklingsministeren har det missede FN-mål givet anledning til at få “strammet op” i nogle processer, og at der er “tilsagn hele vejen rundt fra de relevante ministerier i retningen af, at det ikke skal ske igen.”
Ifølge udviklingsministeren har det missede FN-mål givet anledning til at få “strammet op” i nogle processer, og at der er “tilsagn hele vejen rundt fra de relevante ministerier i retningen af, at det ikke skal ske igen.”Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Danmark missede i 2022 målet om at bruge 0,7 procent af det danske bni på udviklingsbistand. 

En målsætning der ud over at være FN’s anbefalede minimum også er en del af den gældende udviklingspolitiske strategi og regeringsgrundlaget. 

Det var på den baggrund, at udviklingsminister Dan Jørgensen (S) tirsdag var kaldt i samråd af SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet.  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00