Regeringen drøfter bredbåndspuljens fremtid efter positiv evaluering

FINANSLOV: Regeringen havde i sit forslag til finansloven ikke afsat penge til at forlænge bredbåndspuljen, men lod efter hård kritik dens skæbne være op til resultatet af en hurtig evaluering. Evalueringen er nu færdig, men regeringen er stadig i tvivl.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og resten af regeringen har endnu ikke taget en beslutning om bredbåndspuljens fremtid. 
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og resten af regeringen har endnu ikke taget en beslutning om bredbåndspuljens fremtid. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Det er fortsat usikkert, om bredbåndspuljen, der støtter udrulning af hurtigere internet i tyndt befolkede områder, kommer til at fortsætte.

Det står klart, efter at Energistyrelsen fredag kunne offentliggøre den ventede evaluering af puljen.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet oplyser således til Altinget, at der endnu ikke er taget en beslutning om bredbåndspuljens fremtid, men at den på nuværende tidspunkt drøftes internt i regeringen.

Dokumentation

Om bredbåndspuljen
Bredbåndspuljen er en del af den politiske aftale om "Vækst og udvikling i hele Danmark", som regeringen indgik med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti 9. februar 2016. 

Og med den politiske aftale "Bredbånd og mobil i digital topklasse – Fremtidens telepolitik for hele Danmark" besluttede alle Folketingets partier 17. maj 2018 blandt andet at afsætte 100 millioner kroner til bredbåndspuljen i 2018, samt at puljen skulle målrettes mere mod tyndt befolkede dele af landet.

I S-regeringens finanslovsforsalg for 2020 er der ikke afsat penge til at videreføre bredbåndspuljen.

Kilde: Energistyrelsen


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00