SF’er vil kæmpe for Danmarks plads som udviklingspolitisk stormagt

ORDFØRERRUNDEN: Altinget giver udviklingsordførerne plads til at redegøre for deres politik på området. I denne uge er turen kommet til Trine Pertou Mach (SF), som frygter, at et regeringsskifte vil betyde et farvel til Danmarks position som en ”udviklingspolitisk stormagt”.

Bekæmpelse af global fattigdom og ulighed er den overordnede mærkesag for SF's udviklingsordfører Trine Pertou Mach. Samtidig vægter hun spørgsmål som bæredygtighed og styrkelse af civilsamfundet højt. 
Bekæmpelse af global fattigdom og ulighed er den overordnede mærkesag for SF's udviklingsordfører Trine Pertou Mach. Samtidig vægter hun spørgsmål som bæredygtighed og styrkelse af civilsamfundet højt. 
Tyson W. Lyall

Jeg frygter, at der kommer et markant indhug i den bistand, vi ellers har været kendte for internationalt. Det vil betyde noget for vores udenrigspolitiske profil, hvor vi har været en stormagt i forhold til udviklingsbistand. Man lytter til Danmark på det her område.


Trine Pertou Mach
Udviklingsordfører, SF
Fakta
CV - Trine Pertou Mach.  

Født 9. oktober 1969.
Uddannet cand.scient.pol. (1998).  

Tidligere bl.a.: 
Forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke 2007-2013.
Middle East Programme Officer, Folkekirkens Nødhjælp 2006-2007.  

Midlertidig folketingsmedlem for SF i Københavns Storkreds fra 14. april 2009 til 29. maj 2009 og igen fra 10. januar 2011 til 1. juni 2011 (stedfortræder for Ida Auken).  

Den 21. december 2013 overtog hun Villy Søvndals plads i Folketinget.

Kilde: ft.dk

Danmark har en markant stemme i international sammenhæng, som kan forstumme, hvis regeringsmagten skifter fra rød til blå efter det kommende folketingsvalg.

Det mener SF’s udviklingsordfører Trine Pertou Mach, der på baggrund af Venstre og Dansk Folkepartis ønske om at skære i udviklingsbistanden frygter, at Danmark ved et regeringsskifte vil miste sin position som en af klodens førende nationer på udviklingsområdet.

Det forklarer hun til Altinget: udvikling, som i en række interview giver Folketingets udviklingsordførere mulighed for at tale ud om deres politiske ståsted på området.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00