Om  
Bo Manderup-Jensen

Tidligere EU-boss bliver ny dansk UNESCO-formand

Bo Manderup-Jensen skal stå i spidsen for Den danske UNESCO-nationalkommission. Han har tidligere siddet på prominente poster i EU-systemet og træder nu ind i FN-regi som efterfølger til professor Linda Nielsen.

Line Jenvall

Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) har udpeget nye medlemmer af Den danske UNESCO-nationalkommission, der under FN's faner arbejder med uddannelse, videnskab, kultur og information på globalt plan. Og i front for den nye kommission har hun sat Bo Manderup-Jensen.

Det oplyser Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling i en pressemeddelelse.

Bo Manderup-Jensen er i dag direktør for og ejer af konsulentfirmaet EU Consult International, men han har haft en lang karriere i Bruxelles, hvor han har båret titler som direktør, generaldirektør, kabinetschef for EU-Parlamentets formand og chefrådgiver for EU-kommissionens tidligere formand, José Manuel Barroso. Han er også medlem af kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune for Venstre, og det er hele den samlede ballast, der gør ham til den oplagte mand på posten.

"Bo Manderup-Jensen kombinerer en imponerende international ledelseserfaring med et lokalt engagement med en række lokale bestyrelsesposter og medlemsskaber. Han er den helt rette til at stå i spidsen for Den danske UNESCO-nationalkommissions arbejde med at omsætte Danmarks UNESCO-engagement til konkret inspiration og udvikling, lokalt og nationalt," lyder det fra Ellen Trane Nørby i pressemeddelelsen.

Og hovedpersonen glæder sig til at tage fat på sin nye opgave.

"UNESCO-arbejdet er tiltagende vigtigt, ikke mindst i lyset af FN’s nye verdensmål, der understreger behovet for bedre at forstå det tætte samspil mellem lokal, national og global udvikling og at agere ansvarligt og bæredygtigt i forhold hertil. Det unikke ved UNESCO’s arbejde er organisationens fokus på områder, der har stor betydning for alle menneskers dagligdag; undervisning, videnskab, kultur og kommunikation. Netop på disse områder har Danmark skarpe kompetencer, som jeg gerne vil bidrage til bliver yderligere skærpet," siger Bo Manderup-Jensen i pressemeddelelsen.

I formandsstolen afløser han KU's professor, Linda Nielsen, og kommer til at sidde for bordenden i en kommission, der tæller:

  • Mogens Blicher Bjerregard, journalist (nyudpeget)
  • Katja Holm, skuespiller, (nyudpeget)
  • Mille Gabriel, museumsinspektør, (nyudpeget)
  • Jesper Højbjerg, direktør for International Media Support
  • Trine Bendix Knudsen, sekretariatsleder for Dansk Folkeoplysnings Fællesråd
  • Helle Gudmandsen, Leder af Ungdomsbyen
  • Marie Louise Bech Nosch, professor
  • Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening
  • Laust Joen Jakobsen, rektor UCC
  • Minik Thorleif Rosing, professor Københavns Universitet
  • Merete Ipsen, leder af Kvindemuseet
  • Ulrik Frost, studerende og repræsentant for Kvinderådet
  • Viktor Grønne, studerende og repræsentant for Danske Studerendes Fællesråd

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Manderup-Jensen

fhv. formand, UNESCO Danmark, direktør, ejer, EU Consult International
cand.merc. (CBS, 1981)

0:000:00