Marianne Bigum
 svarer 
Dan Jørgensen

Vil ministeren oversende en samlet oversigt over Danmarks bistand til Palæstina?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udenrigsudvalget, Spørgsmål 67

Vil ministeren oversende en samlet oversigt over Danmarks bistand til Palæstina, her­under udspecificere de konkrete aktiviteter/projekter i 2023, som er sat på pause med henblik på at sikre, at ingen danske midler går til at støtte terrororganisationer, såvel som de planlagte indsatser i 2024 som ikke er genstand for den aktuelle gennemgang?

Svar fra fredag den 15. december 2023

Det bilaterale udviklingsprogram i Palæstina er på 450 mio. kr. for 2021 til 2025, og nedenfor opstilles en samlet oversigt over programmet opdelt på dets tre hovedformål.

Bilateralt landeprogram 2021-2025 Menneskerettigheder og demokrati, direkte støtte til den uafhængige Menneskerettighedskommission (ICHR); støtte til israelske og palæstinensiske civilsamfundsorganisationer gennem UNDP samt støtte til Det Danske Hus i Palæstina.

Grøn, bæredygtig og inklusiv økonomisk vækst og jobs, herunder støtte til reformer og markedsudvikling inden for landbrug, skabelse af grønne jobs for kvinder og unge, samt øget adgang til finansiering af virksomheder gennem FAO.

Øget modstandskraft, fred og stabilitet, herunder b støtte til West Bank Protection Consortium med henblik på at styrke sårbare lokalsamfund bl.a. gennem adgang til Total (mio. kr.) 24 165 161 3 retshjælp, basal infrastruktur herunder vandforsyning og skole. Støtten gives gennem Norsk Flygtninge Hjælp.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00