Sjúrður Skaale
 svarer 
Troels Lund Poulsen

Er ministeren enig i, at Forsvarets opgaveløsning i Arktis har været negligeret de seneste årtier?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 415

Er ministeren enig i, at Forsvarets opgaveløsning i Arktis har været negligeret de seneste årtier?
Skriftlig begrundelse:
Der henvises til artiklen »Kanoner på Forsvarets nyeste arktiske krigsskibe har ikke kunnet skyde i 15 år« på dr.dk den 10. januar 2024, hvoraf det fremgår, at to af Forsvarets nyeste krigsskibe i Arktis i 15 år ikke har kunnet bruge sine kanoner, fordi der aldrig er blevet installeret et afgørende våbensystem ombord. Fartøjernes formål er at patruljere og håndhæve Rigsfællesskabets suverænitet i de arktiske farvande omkring Grønland og Færøerne.

Svar fra torsdag den 18. januar 2024

Forsvaret råder over en række kapaciteter, der kan indsættes i løsningen af Forsvarets forskellige opgaver i Nordatlanten. Her er inspektionsfartøjerne blot en af flere typer kapaciteter, der bidrager til den samlede suverænitetshåndhævelse i området.

For så vidt angår den konkrete sag om ildledelsessystemer til inspektionsfartøjerne, er der tale om en sag, der rækker meget langt tilbage i tid, hvorfor jeg har bedt om at få afdækket forløbet nærmere.

Jeg vil orientere Folketinget, når afdækningen er tilvejebragt, forventeligt ultimo januar 2024.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00