L 62 (Sundheds- og Ældreministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om videnskabsetisk behandling af kliniske afprøvninger af medicinsk udstyr m.v.

Lovforslagets formål er at tilpasse lov om medicinsk udstyr med EU-reglerne, ligesom der skal fastsættes nationale regler, der gør det muligt at anvende EU-reglerne, f.eks. sprogkrav.

Det foreslås, at forordningens fleksibilitet udnyttes i forhold til oparbejdning og genanvendelse af engangsudstyr i form af en bemyndigelse til Lægemiddelstyrelsen, der vil kunne fastsætte regler om, at en specifik type udstyr kan genanvendes, hvis det kan ske forsvarligt og sikkert for patienterne.

Det foreslås desuden, at den videnskabsetiske vurdering af kliniske afprøvninger af medicinsk udstyr fremover skal reguleres i en ny hovedlov, at de videnskabsetiske vurderinger foretages af statslige specialiserede videnskabsetiske komitéer. Komitéen skal afgive en udtalelse, som indgår i Lægemiddelstyrelsens afgørelse af, om en ansøgning om en klinisk afprøvning kan tillades.

Derudover foreslås det med lovforslaget, at sundheds- og ældreministeren bemyndiges til at fastsætte regler om den videnskabsetiske sagsbehandling, herunder tidsfrister for afgivelse af den videnskabsetiske udtalelse, og om samarbejdet mellem de videnskabsetiske komitéer og Lægemiddelstyrelsen.

Herudover foreslås en række justeringer af tilknytningsreglerne. Det foreslås bl.a. at udvide afgrænsningen af lægemiddelvirksomheder, som er omfattet af reglerne, til også at omfatte udenlandske virksomheder, der er repræsenteret i Danmark, og virksomheder, der arbejder med æstetiske produkter. Desuden foreslås det bl.a., at lægers tilknytning til specialforretninger med medicinsk udstyr sidestilles med tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

0:000:00