Pernille Skipper
 svarer 
Magnus Heunicke

Pernille Skipper (EL) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, hvad omkostningerne vurderes at være ved at lade godtgørelsen omfatte andenhånds asbestofre, der indgiver ansøgning om godtgørelse efter udgangen af 2025

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 121, Spørgsmål 11
Vil ministeren redegøre for, hvad omkostningerne vurderes at være ved at lade godtgørelsen omfatte andenhånds asbestofre, der indgiver ansøgning om godtgørelse efter udgangen af 2025?

Svar fra lørdag den 6. marts 2021
”Vil ministeren redegøre for, hvad omkostningerne vurderes at være ved at lade godtgørelsen omfatte andenhånds asbestofre, der indgiver ansøgning om godtgørelse efter udgangen af 2025?” Svar:

Omkostningerne forbundet med godtgørelsesordningen afhænger af antallet af godtgørelsesberettigede personer.

Idet jeg henviser til mit svar på SUU spm. 4 til L 121 (Forslag til lov om ændring af lov om godtgørelse til andenhåndseksponerede asbestofre. (Udvidelse af godtgørelsesordningen)) af 14. januar 2021, kan jeg oplyse, at det er Sundhedsstyrelsens vurdering, at der ikke vil kunne opstilles et estimat for godtgørelsesberettigede efter 2025.
0:000:00