Analyse af 
Rikke Brøndum

Arbejdsmarkedets parter håber at lande nye sexchikane-regler inden kvindernes kampdag

Mere end et år efter beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) indkaldte parterne til trepartsforhandlinger om seksuel chikane, er der nu for alvor fremdrift i forhandlingerne. Parterne går efter at lave en aftale senest 8. marts på Kvindernes internationale kampdag, men der er fortsat uenighed om, hvor langt virksomhedernes ansvar skal række.

I november 2020 indkaldte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til trepartsforhandlinger om seksuel chikane. Nu er parterne ved at nærme sig en aftale. 
I november 2020 indkaldte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til trepartsforhandlinger om seksuel chikane. Nu er parterne ved at nærme sig en aftale. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Forhandlingerne har været udsat på grund af offentlige overenskomster og generel travlhed i Beskæftigelsesministeriet under corona-krisen.

Men nu er arbejdsmarkedets parter ved at nærme sig en aftale om seksuel chikane, efter beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i november 2020 - få måneder efter Sofie Linde genoplivede Metoo-debatten - indkaldte til trepartsforhandlinger om sagen. Meldingen fra flere kilder tæt på forhandlingerne er, at parterne forventer at lande en aftale senest den 8. marts på kvindernes internationale kampdag.

Blandt andet er der allerede nu enighed om mere forskning på området og et nyt kodeks for de omstridte fortrolighedsklausuler, som blandt andet Socialdemokratiet har været kritiseret for at benytte sig af.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00