Corona har vendt OK20 på hovedet: Nu er det arbejdsgiverne, som vakler på målstregen

ANALYSE: Der er næppe tvivl om, at de private overenskomster lander på fødderne, når stemmerne er talt op torsdag. Men hvor usikkerheden tidligere lå på lønmodtagernes side, kan coronakrisen nu for første gang i mange år udløse uro i arbejdsgivernes rækker.

Da industriens parter i februar som den første branche landede en aftale, slog DI-direktør Lars Sandahl Sørensen selvsikkert fast, at der ikke var tale om en kriseoverenskomst. På det seneste har han haft travlt ved trepartsbordet for at redde dansk erhvervsliv helskindet gennem coronakrisen.
Da industriens parter i februar som den første branche landede en aftale, slog DI-direktør Lars Sandahl Sørensen selvsikkert fast, at der ikke var tale om en kriseoverenskomst. På det seneste har han haft travlt ved trepartsbordet for at redde dansk erhvervsliv helskindet gennem coronakrisen.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Torsdag ved middagstid sætter forligsmand Jan Reckendorff punktum for afstemningen om en ny tre-årig overenskomst for 600.000 ansatte på det private arbejdsmarked.

Der hersker næppe nogen tvivl om, at et flertal vil stemme ja til mæglingsforslaget – og en storkonflikt vil dermed definitivt være afblæst.

Sandsynligheden herfor har hele tiden været meget lav, så på den måde er der reelt intet nyt under forårssolen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00