"Stort set støvsuget for reformer, der øger arbejdsudbuddet": Sådan reagerer erhvervslivet på finanslovsforslaget

Erhvervslivet kvitterer for, at beløbet til iværksætterstrategien femdobles frem mod 2027. Men regeringen gør ikke nok for at øge arbejdsudbuddet gennem skattereformer, mener flere aktører. Flere savner desuden forsknings- og udviklingsfradrag på 130 procent.

Dansk Erhvervs direktør - og tidligere erhvervsminister minister - Brian Mikkelsen, håbede på, at finansloven havde indeholdt skattelettelser til både personer og virksomheder. Han udtaler, at det er essentielt for at øge arbejdsudbuddet. Arkivfoto.&nbsp;<br>
Dansk Erhvervs direktør - og tidligere erhvervsminister minister - Brian Mikkelsen, håbede på, at finansloven havde indeholdt skattelettelser til både personer og virksomheder. Han udtaler, at det er essentielt for at øge arbejdsudbuddet. Arkivfoto. 
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Når SVM-regeringen har talt om mangel på arbejdskraft i størstedelen af regeringens levetid, er det paradoksalt, at der ingen nævneværdige reformer at finde i finanslovsforslaget, der blev præsenteret torsdag.

Det mener cheføkonom i CEPOS, Jørgen Sloth.

”Regeringen har selv fremført, at øget arbejdsudbud er den nye tids valuta. Alligevel er finansloven stort set støvsuget for reformer, der øger arbejdsudbuddet,” udtaler han.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00