Erhvervsskoler håber på maksimal frihed, når trecifret millionbeløb skal udmøntes

"Vi er optagede af, at pengene ikke bliver øremærket og kommer med for mange bindinger eller skal søges via puljer," siger erhvervsskoleformand Ole Heinager efter fremlæggelse af finanslovsudspil med historisk løft til erhvervsuddannelserne. 

Tidligere i år var statsminister Mette Frederiksen (S) på besøg på Herningsholm Erhvervsskole, som er en af de skoler, der kan se frem til et økonomisk løft, da SVM-regeringen lægger op til at afsætte 900 millioner årligt til erhvervsuddannelserne fra 2030.
Tidligere i år var statsminister Mette Frederiksen (S) på besøg på Herningsholm Erhvervsskole, som er en af de skoler, der kan se frem til et økonomisk løft, da SVM-regeringen lægger op til at afsætte 900 millioner årligt til erhvervsuddannelserne fra 2030.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Overraskelsesmomentet var forpasset, for nyheden om et trecifret millionbeløb til erhvervsuddannelserne havde regeringen løftet sløret for i midten af august.

Ikke desto mindre var der glæde i undervisningssektoren, efter finansminister Nicolai Wammen (S) torsdag kunne præsentere regeringens finanslovsforslag for 2024, og alle kunne se tallene sort på hvidt.

"Vi opfatter det her som et signal om, at politikerne faktisk vil prioritere os, og det er vi rigtig glade for," siger Ole Heinager, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024