Mona Juul
 svarer 
Simon Kollerup

Mona Juul (K) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, om på hvilke områder den foreslåede gebyrfinansiering for hvidvasktilsyn for revisorer og ejendomsmæglere adskiller sig fra øvrige sektorområder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 110, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for, på hvilke områder den foreslåede gebyrfinansiering for hvidvasktilsyn for revisorer og ejendomsmæglere adskiller sig fra øvrige sektorområder, hvor der i dag opkræves gebyr fra sektoren for hvidvasktilsyn og begrunde sådanne forskelle?

Svar fra mandag den 9. marts 2020
Med den foreslåede gebyrfinansiering for hvidvasktilsynet med godkendte revisorer og godkendte ejendomsmæglere ligestilles disse erhverv med de andre erhverv, som har fået en godkendelse til at udøve deres erhverv og som finansierer deres eget hvidvasktilsyn. Det gælder for advokater, spiludbydere og finansielle virksomheder.

Den eneste forskel mellem den foreslåede gebyrfinansiering for revisorer og ejendomsmæglere og de øvrige sektorområder, der selv finansierer deres hvidvasktilsyn, er, at de øvrige sektorområde finansierer samtlige udgifter til hvidvasktilsynet, herunder vejledningsindsatsen, mens godkendte revisorer og godkendt ejendomsmæglere alene dækker udgifterne forbundet med selve tilsynsaktiviteten.

For at sikre en ensretning af finansieringen af hvidvasktilsynet på de forskellige områder ser jeg aktuelt på om gebyret, der opkræves hos godkendte revisorer og godkendte ejendomsmæglere bør dække samtlige udgifter til hvidvasktilsynet, herunder vejledningsindsatsen, og ikke alene udgifterne forbundet med selve tilsynsaktiviteten.

0:000:00