Ekspert: Milliardærers interesse for grønlandsk mineprojekt kan være begyndelsen på ny efterforskningsbølge

Den grønlandske undergrund indeholder flere af de metaller, som lige nu er i høj kurs på verdensmarkedet. Det har blandt andre Bill Gates og Jeff Bezos fået øjnene op for. Og det kan få andre til at følge efter.

Folk fra Bluejay Mining på feltarbejde ved Disko-Nuussuaq i august 2019.
Folk fra Bluejay Mining på feltarbejde ved Disko-Nuussuaq i august 2019.Foto: Bluejay Mining
Andreas Krog

Det kan sætte gang i en fornyet international interesse for mineralefterforskning i Grønland, at en række af verdens rigeste mænd i sidste uge skød penge ind i et mineprojekt i Sydgrønland, hvor det er planen at udvinde metaller til brug i batterier. Det vurderer en ekspert.

”Når der sker fund, så stimulerer det interessen hos andre. Så der sidder med sikkerhed selskaber rundt omkring i verden, som nu kigger nøje efter geologien i Grønland. Så det kan meget vel blive begyndelsen på en ny efterforskningsbølge,” siger chefkonsulent Per Kalvig fra fra De nationale geologiske undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS).

I høj kurs
Det er blandt andre Microsoft-stifteren Bill Gates og Amazon-stifteren Jeff Bezos, der gennem selskabet Kobold Metals har købt 51 procent af Disko-Nuussuaq mineprojektet i Sydgrønland af det britiske mineselskab Bluejay Mining, som beholder en ejerandel på 49 procent.

0:000:00