Her er de mest læste artikler på Altinget Arktis i 2023

En gammel traver indtager tredjepladsen på listen over de mest læste artikler på Altinget Arktis i 2023.

Foto: Andreas Krog
Andreas Krog

På første- og andenpladsen finder vi to nyhedsanalyser af Altingets faste skribent Martin Breum om filmen Twice Colonized’s betydning for debatten om afkolonisering af Grønland samt om behovet for grundlovsændringer, hvis/når Færøerne og/eller Grønland en dag vil være selvstændige nationer.

Tredjepladsen indtages af en mere end seks år gammel klassiker. Det er nemlig artiklen fra august 2017 om hvor mange penge Danmark hvert år sender til Grønland i form af bloktilskud og anden økonomisk støtte. Artiklen bygger på et folketingssvar og er ofte det øverste resultat på Google, når folk gerne vil have svar på, hvor meget Grønland koster Danmark i kroner og ører. Og det vil folk gerne vide igen og igen år efter år.

Fjerdepladsen indtages af en af artiklerne i Altingets lille efterårsserie om mangel på sundhedspersonale i Grønland.

På femtepladsen har vi udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens (M) første af årets to appeller til det grønlandsk landsstyre om snart at blive færdig med arbejdet med en udenrigspolitisk strategi, så vi alle sammen kan komme videre med og få færdiggjort arbejdet med en arktisk strategi for hele kongeriget.

{{toplink}}
Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00