Grønland koster Danmark mindst 4,3 mia. kroner om året

Knap 4,3 mia. kroner. Så mange penge brugte Danmark i 2015 på bloktilskud til Grønland samt på sagsområder, som Selvstyret kan, men endnu ikke har hjemtaget. Det fremgår af et svar fra finansminister Kristian Jensen (V) til Dansk Folkepartis Søren Espersen.

Selve bloktilskuddet er på 3,722 mia. kroner. Dertil kommer et tilskud på 44 mio. kroner. til Grønlands Selvstyre i forbindelse med liberalisering af spilleområdet.

Finanslov1

Login

 • Anmeld

  Svend-Erik Hansen

  " For uden Grønland var Danmark bare et lille ubetydeligt europæisk land i stil med Belgien eller Tjekkiet."

  Nej. Nu er Belgien og Tjekkiet ikke mere ubetydelige end så mange andre, men uden Grønland er Danmark stadig porten til Østersøen og et vigtigt Nato land ift. Baltikum.

 • Anmeld

  leif

  HMMMM.Det er da interessant at Danmark giver bloktilskud til Danmark.Så er vi vel tilbage ved starten????

 • Anmeld

  Klaus Harnvig Krane

  Kunne det ikke være interessant at se, hvor meget af det samlede grønlandske statsbudget, der bliver direkte anvendt til køb af varer og ydelser i Danmark? Jeg har stærkt på fornemmelsen, at det er en ganske stor del, der går tilbage til Danmark! Da jeg selv sejlede som styrmand i Royal Arctic Line sagde vi for sjov, at bloktilskuddet i virkeligheden var egnsudviklings-støtte til Nordjylland.

 • Anmeld

  Marck

  måske det bedre Danmark sender vare i stedet?
  Det muligt pengene bliver sendt tilbage fordi der skal købes vare til Grønland, men det gør da ikke pengene mindre værd?
  Hvis der ikke var penge til indhandling af disse, ville der heller ikke være brug for fragtskibe.

 • Anmeld

  Anders

  Vi tar gjerne Grönland tilbake!
  Hilsen Nordmann

 • Anmeld

  Pia Nielsen · Iluliarmioq

  Hvad med at vende den om

  Hvad nu hvis vi vender den om, hvad koster Danmark for Grønland, som vi ellers kunne bruge i Grønland?
  Det er total enorme penge der ryger til Danmark som ellers skulle til Grønland, bare vent!
  De sølle penge I har ondt af må I meget gerne beholde hvis I kan slippe os. For I vil ikke slippe fordi Danmark har ikke Grønland for ingenting. Og tallene bliver holdt tilbage. Hvorfor endelig ik`?
  Jeg bliver så ked af når Danmark vil lade mig have dårlig samvittighed.

 • Anmeld

  Poul olsen amondsen

  Bloktilskud 😂

  Bloktilskud?? Det er jo trededel af hvad “danmark” får for at usa skal have base på grønland

 • Anmeld

  Jannick N.

  Åhh kæreste Søren Espersen.. Der er noget du har misforstået 😂

  Det er jo rent til grin, at Søren Espersen stiller tingene op i en sådan kontekst. Som om Grønland ene-og-alene er en "udgift" for Danmark.. Det må da være årets joke 😂

  Nu forholder det sig jo faktisk stik modsat, at Grønland skaber en enorm 1) politisk magt for Danmark både i forb. med NASA, ESA og diverse andre rumprogrammer, satelitovervågning og hertil GPS-systemer som hele verden er afhængig af, men også som en del af USAs militære front mod øst... 2) Endvidere er Grønland verdens største eksportør af Hellefisk, og bidrager med uhyrlige mængder fisk og skaldyr (hvoraf det meste sendes til forarbejdning i DK - og det er DET man tjener pengene på) og deraf enorme procentvise beløb per grønlandsk borger til Danmarks BNP.. 3) Mange arbejdsområder i Grønland bliver varetaget af Danskere i tidsbegrænsede stillinger, hvilket betyder at lønningerne bliver beskattet i DK og en stor del efterfølgende forsvinder ud af GL.. 4) Størstedelen af alle varer i Grønland importeres fra DK, hvilket Danmark igen tjener styrtende med penge på... Og sådan kunne man blive ved i det uendelige..

  MEN lad os da endelig give Hr. Søren Pind et par minutters taletid til at føje om sig med halve sandheder og faktuelle løgne, inden vi slår os hårdt på lårene, griner af hele hjertet, og sender de bedste hilsner til den lille forvirrede mand 😂

  Prøv igen Søren E. 😉

 • Anmeld

  Lars-Erik

  Underligt

  Jamen dog. Gad vide hvorfor danmark ikke lige give os selvdtændighed? Det må være fordi danmark tjener penge på vores land.

 • Anmeld

  Mitzi · Mitzi

  Selvstyre/selvstændighed.

  Det er fint, at Grønland vil have selvstyre. Men hvorfor vil de stadig have 4 milliarder pr. år fra Danmark i bloktilskud(ja, alle skatteydere betaler) ? Det er at. 70.000 kr/ grønlænder. Kaldes det selvstyre?

 • Anmeld

  Hanne nielsen

  Vist grønlændere der skriver her

  Har grønlændere ingen ære.
  80 000 mennesker modtager ALT fra hårdtarbejdende danskere

 • Anmeld

  Jannick Nielsen · Qeqqata Kommunia

  Hanne Nielsen - Racist eller tabt på gulvet som barn?

  En ting er, at du starter dit åndssløve indlæg med ubegrundet, at kaste hån mod et helt folkefærd.. Dernæst krænger du din mangel på vid ud ved at bruge tallet "80.000" som repræsenterende "Grønlænderne".. Og for, at gøre ondt værre postulerer du (endnu en gang retarderet adfærd), at Grønlænderne modtager "ALT" fra de "hårdtarbejdende Danskere" 😂 Flover du dig ikke over hvor uintelligent du fremstår? Du fatter jo tydeligvis ikke klejne af hvad det er du udtaler dig om 😂 Ja, Grønland modtager bloktilskud, men er det uberettiget? Og er det med tanke på historien, afkast og strategisk betydning (åbenlyst for intellektuelle, akademikere og deslige) ikke småpenge som er godt givet ud af Danmark? Dertil bør det selvf. bemærkes, at størstedelen af bloktilskudet (som de fleste ikke-retarderede mennesker ved) ryger direkte tilbage til DK (bl.a. i forbindelse med tidsbegrænsede stillinger i Grønland, besat af danskere som mig), så hvad er det du mener Grønlænderne modtager æreløst?

  Tænk før du "taler" min pige 😉