Ex-pensionsboss i Arktis-debat på KU: Tag en "kontant dialog" med Grønland om råstoffer

Kongeriget Danmark møder stormagter i Arktis, og tidligere pensionsboss Torben Möger Pedersen efterlyser "kontant dialog" med Grønland om råstoffer. Altinget var med til debat om Kina og Ruslands rolle i Arktis.

<div>I 2016 købte det statskontrollerede kinesiske selskab Shenghe Resources Holding 12,5 procent af aktierne i Greenland Minerals, der stod bag mineprojektet i Kvanefjeld. Projektet blev stoppet efter valget i 2021.<br></div><div><br></div>
I 2016 købte det statskontrollerede kinesiske selskab Shenghe Resources Holding 12,5 procent af aktierne i Greenland Minerals, der stod bag mineprojektet i Kvanefjeld. Projektet blev stoppet efter valget i 2021.

Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Arktis er et lavspændingsområde. Eller det vil politikere fra både Danmark og Grønland i hvert fald gerne have, at det er.

Det er også stadig målet, fastslår udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i denne uge i sit bidrag til Dansk Institut for Internationale Studiers udenrigspolitiske årbog.

Men Arktis er "ikke immun over for geopolitisk konkurrence og spændinger," tilføjer udenrigsministeren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024