Lars Løkke: Brug for øget overvågning og tilstedeværelse i Arktis

Regeringen er opmærksom på, at der er brug for øget overvågning og tilstedeværelse i Arktis, understregede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da regeringen onsdag fremlagde sit udspil til de kommende forhandlinger om et nyt seks-årigt forsvarsforlig.

"Vi står med et bagtæppe, som er præget af alvor. Mod øst et stadig mere aggressivt Rusland. Mod syd ustabilitet og opbrud i Mellemøsten og Nordafrika. Og mod nord øget aktivitet i Arktis, blandt andet på grund af klimaforandringer. Det kræver øget tilstedeværelse. Det kræver øget overvågning," fastslog Lars Løkke Rasmussen ved fremlæggelsen af udspillet i Statsministeriet sammen med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Login

  • Anmeld

    Søren Rysgaard

    Jeg synes det er trist at DK ikke tar sagen mere alvorlig i Grønland. Vi kræver at Nordpolen skal tilhøre Kongeriget, men vi har ikke engang et skib der kan nå derop. Hvad vil man gøre i tilfælde af et oliespild? Vente på at olien driver ned langs Grønlands kyster og slår fiskeriet ihjel? Regningen vil blive sendt videre til skatteyderne.

    Der er rigtig mange muligheder i Grønland. Hvis vandkraften f.eks. blev udbygget til det kunne dække en stor del af hele EUs forbrug. Vi skal investere i Grønland i fællesskab. Det er der nemlig fremtid i.

    Hvad med mad