Redaktørerne guider: Det holder vi øje med i årets økonomiforhandlinger

Finansminister Nicolai Wammen har taget hul på forhandlingerne om nye økonomiaftaler med kommuner og regioner. Altingets fagredaktører guider her til politiske sværdslag og vigtige tal at holde øje med.

I armlægningen med finansministeren lægger kommunerne i år særlig vægt på behovet for at sende flere penge til de ’brede’ velfærdstilbud som for eksempel folkeskolen. 
I armlægningen med finansministeren lægger kommunerne i år særlig vægt på behovet for at sende flere penge til de ’brede’ velfærdstilbud som for eksempel folkeskolen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Maj er traditionen tro crunch time for årets økonomiforhandlinger. 

Men hvad holder redaktørerne for Altingets nichemedier særligt øje med i årets forhandlinger mellem regeringen og kommuner og regioner?

Her får du deres korte analyser:

 

Uddannelse

Redaktør på Altinget Uddannelse Signe Løntoft:

Folkeskolens fremtid er på spil, skrev borgmestre, rådmænd og lærerformænd for nylig i et åbent brev til regeringen om besparelser på den almene folkeskole. Samtidig breder historier om skolebestyrelser, der nægter at godkende budgetterne, sig i de lokale medier.

Den brede folkeskoleaftale fra marts forholder sig kun sporadisk til de eskalerende udgifter til specialtilbud til børn og unge, og forligspartierne skyder inklusionsspørgsmålet til hjørne med nedsættelsen af en ekspertgruppe. Det betyder, at de fleste af aftalens nye penge er afsat til faglokaler og indkøb af undervisningsmaterialer, bortset fra 500 millioner kroner årligt til særlige indsatser for fagligt udfordrede elever.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00