Alle borgmestre undtagen én skrev under på kritisk indlæg om regioners fremtid: ”Det er jeg bare ikke enig i”

Som den eneste borgmester har Simon Hansen fra Guldborgsund ikke underskrevet et KL-orkestreret debatindlæg om regionernes fremtid. Han ser det som et angreb på Region Sjælland, og frygter for det lokale sygehus.

Guldborgsund Kommunes borgmester Simon Hansen (S) skrev som den eneste borgmester ikke under på et debatindlæg om fremtidens sundhedsvæsen.<br>
Guldborgsund Kommunes borgmester Simon Hansen (S) skrev som den eneste borgmester ikke under på et debatindlæg om fremtidens sundhedsvæsen.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der var tæt på fuld plade på opbakning fra landets borgmestre til et debatindlæg med kritiske perspektiver på regionernes rolle i fremtidens sundhedsvæsen.

Men også kun tæt på. For Simon Hansen (S) fra Guldborgsund Kommune valgte som den eneste borgmester ikke at skrive under.

Han er ellers efter eget udsagn enig i ”99 procent” af indlæggets indhold. Men ét afgørende punkt fik ham til at vende tomlen ned.

”Jeg kan ikke læse det som andet end, at man skriver, at der skal være færre regioner i Danmark. Og det er jeg bare ikke enig i,” siger Simon Hansen.

Han peger på, at der i indlægget først argumenteres for, at der ikke er behov for flere regioner. Senere understreges det, at der derimod er behov for ”få og robuste” regioner.

Det er KL, som har koordineret indlægger, der blev bragt i Jyllands-Posten 2. Pinsedag.

Jeg er den eneste borgmester der ikke er underskriver på dette debatindlæg. I indlægget står der at der er ikke er behov for flere regioner. Senere står der at der skal være få regioner. Det læser jeg som færre regioner. Det kan jeg ikke bakke op om #dkpol #dkmedier

Simon Hansen læste samtidig indlægget i lyset af udtalelser fra KL’s formand Martin Damm (V) fra i fredags, hvor han siger, at der skal være færre regioner for at sikre ”robustheden” og i samme ombæring nævner, at der er ting, som ikke hænger sammen i Region Nordjylland og Region Sjælland.

For Simon Hansen lyder det som om, at KL de facto anbefaler at nedlægge de to konkrete regioner.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00