Biogasanlæg kan blive en del af regeringens nye energiparker: ”Det er så langt ude, at man forsøger at luske det ind”

Regeringens kommende energiparker har til formål at firedoble elproduktionen fra solceller og vindmøller på land, men kan ifølge regeringens lovforslag også give mere plads til biogasanlæg. Det var ikke aftalen, lyder det fra Enhedslisten.

Enhedslisten Søren Egge Rasmussen er ikke tilfreds med den lovgivning, der skal udmønte aftalen om energiparker på land. "Den åbner op for alt muligt tingeltangel ude i det åbne land," lød kritikken i Folketinget.
Enhedslisten Søren Egge Rasmussen er ikke tilfreds med den lovgivning, der skal udmønte aftalen om energiparker på land. "Den åbner op for alt muligt tingeltangel ude i det åbne land," lød kritikken i Folketinget.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

En politisk aftale om flere solceller og vindmøller på land kan komme til at bane vej for flere biogasanlæg i det danske landskab.

Det fremgår af behandlingen af regeringens lovforslag, som skal udmønte aftalen.

Den her lovgivning er for bred. Den åbner op for alt muligt tingeltangel ude i det åbne land.

Søren Egge Rasmussen (EL)
Energi- og forsyningsordfører

Aftalen blev indgået af et bredt flertal i december sidste år og har til formål at ”muliggøre” målet om en firedobling af strøm fra sol og vind på land inden 2030.

Partierne besluttede, at det konkret skal ske ved, at staten udpeger en række større arealer – såkaldte energiparker – der kan bestå af både landvindmøller, solceller og Power-to-X-anlæg.

Med regeringens lovforslag bliver det dog også muligt at tilknytte ”anden erhvervsmæssig bebyggelse” til energiparkerne.

I et høringsnotat uddyber regeringen, at definitionen af denne betegnelse ”er bred”, og at der ”ikke” er ”tiltænkt en afgræsning, så den kun omfatter anlæg og virksomheder, som er direkte knyttet til selve energiproduktionen eller er afhængige af den energi, der produceres i området”.

Definitionen vil derfor ”også kunne omfatte biogasanlæg”, lyder det i høringsnotatet.

{{toplink}}
Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også
 

0:000:00