David Trads: Trump vækker minder om Chamberlains tragedie i 1938

KOMMENTAR: Mødet mellem Trump og Kim Jong-un minder om Hitler og Chamberlains skæbnesvangre møde i München – med Trump i rollen som naiv vestlig statsleder og med Kim som en psykopatisk, men snu diktator, skriver David Trads.

Donald Trump vil så gerne være Winston Churchill – ja, han fik installeret en buste af den store statsmand i Det Ovale Værelse, da han tiltrådte – men jeg synes meget mere, at han ligner Neville Chamberlain, den britiske premierminister, som fatalt fejllæste Hitler.

Chamberlain troede på tilpasning, han troede på, at Adolf Hitler var rationel, og han troede på, at den tyske naziførers underskrift på et dokument betød noget – og derfor drog han i september 1938 til München for at indgå en aftale om ”fred i vor tid”.

Da Chamberlain kom tilbage til London med sit dokument, som reelt bare var en hensigtserklæring om et Europa i fred, udbrød han foran Downing Street nummer 10, at aftalen er ”et symbol for vore to folks ønsker om aldrig at gå i krig med hinanden igen”.

Well, well, well, mindre end et år efter invaderede Hitler først Polen og erklærede derefter krig mod Frankrig og Storbritannien – og siden fulgte Anden Verdenskrigs rædsler. Det var – præcist som Churchill konsekvent havde sagt det – naivt at stole på ord om fred fra en tyran.

Det møde, vi lige har set med Trump og Kim Jong-un, minder så meget om München-mødet i 1938 – med Trump i rollen som en endnu mere naiv vestlig statsleder end selv Chamberlain og med Kim som en psykopatisk, men snu diktator, der narrer den godtroende amerikanske præsident.

Churchill ville – tror jeg – have været fuld af væmmelse, hvis han havde fulgt dette knæfald. Kim, som Trump konsekvent omtaler rosende  – ”meget klog”, ”meget ærlig”, ”til at stole på”, ”vi har et varmt forhold”, og ”jeg er beæret over at møde ham” – er et ikon for brutalitet:

Kim-dynastiet, som har tyranniseret Nordkorea siden 1950’erne, har skabt et af klodens mest undertrykkende regimer, hvis befolkning er underernæret og lever i konstant frygt, og dets krænkelser af menneskerettighederne er uden sidestykke i vores tidsalder.

Kim Jong-un er ikke en person, som lederen af den frie verden – som vi hidtil som det mest naturlige har kaldt amerikanske præsidenter – skal omfavne og hylde som en statsleder. Topmødet er mest en blåstempling af tyrannen – for den korte aftale er ikke meget værd.

Faktisk, understreger eksperter, er dens formuleringer – brede, runde, uforpligtende – tæt på identiske med de aftaler, som Bill Clinton indgik i 1994, og George W. Bush aftalte i 2004.

I Singapore-erklæringen står der eksempelvis, at ”man vil arbejde hen imod afrustning af kernevåben” ud fra et ”fælles mål om at opnå, gennem komplet afrustning af kernevåben, en atomfri koreansk halvø”. Ingen tidslinje, intet konkret, mest luft, mest hensigtserklæringer.

Trump – traditionen tro – hylder selvsagt sig selv for sin ”enestående succes”. Det gør han altid. Den, som virkelig bør være i højt humør, er naturligvis Kim – for den mand, som vi alle burde foragte, har Trump nu eleveret op til det allerhøjeste niveau i international politik.

Ingen andre af klodens vigtigste stats- og regeringschefer – bortset fra russiske Vladimir Putin, tyrkiske Recep Erdogan, filippinske Duterte og enkelte andre stærke mænd – har fået samme ærefulde behandling af Trump. Præsidentens opførsel over for Vestens ledere er til gengæld rå.

De, der allerede nu hylder Trumps Singapore-møde med Kim som en ”historisk bedrift” – som herhjemme rigmanden og LA-sponsoren Lars Seier Christensen – bør nok hælde kold vand i blodet. Man har lov at håbe på fred, men i sikkerhedspolitik har man ikke råd til at være naiv.

De aftaler, som Clinton og Bush indgik med Kim-dynastiet, endte ikke bare i ingenting, men i en stadig værre situation. Trods USA’s venlige løfter om at garantere Nordkoreas sikkerhed, så blæste diktaturet på dem. De blev bare ved med at udvikle atomvåben. De blev farligere.

Mens Trump soler sig i sin egen sol … er der grund til at tro, at Kim føler sig som kongen af hele verden. Den mand, der har så frygteligt meget på sin samvittighed, at han tåler sammenligning med de værste, er nu eleveret til at være en mand, man søger fred i vor tid med.

Alle andre af klodens tyranner gnider sig formentlig i hænderne – for hvis bare du udvikler et atomprogram, så kan du true dig til anerkendelse fra USA’s præsident.

So sad!

Forrige artikel Paula Larrain: Skal vi virkelig tilbage til den stærkes ret? Paula Larrain: Skal vi virkelig tilbage til den stærkes ret? Næste artikel Majbritt M. Nielsen: Opgøret med unge kvinders mindreværd er ikke en kommunal opgave Majbritt M. Nielsen: Opgøret med unge kvinders mindreværd er ikke en kommunal opgave
 • Anmeld

  Ole Gerstrøm · Økonom, Tidl. MF

  Klogskab

  Jeg tror Donald Trump er klogere end David Trads.

 • Anmeld

  Frank A

  Trump får ikke Kim til at atomafruste

  Særligt ikke når det er løftebryder Trump, der er præsident.

 • Anmeld

  Tommy Andresen · Hr

  Spåkone eller??

  Det historiske rids af baggrunden fejler ikke noget, men når det kommer til fremtiden, så er dine betragtninger en spåkone værdig. Ikke mere - ikke mindre.
  Mvh

 • Anmeld

  Henrik Holstein

  Forhandling med forbrydere

  Det siger sig selv, at det er et skråplan, at belønne et voldsregimes leder, hver gang han truer os.

 • Anmeld

  M. Bertelsen · Pensionist

  Tror

  David Trads, har da ret langt hen af vejen.! For en gangs skyld.
  Men havde Trump udvandret, i vrede, uden aftale, så havde lille David T. smidt en skraldespand efter ham.!

 • Anmeld

  S.Andersen

  Spis nu brød til

  Mon ikke vi lige skal se tiden an..... Trump tog skridtet til at flytte USA`s ambassade til Jerusalem, med billigelse fra en stor del af den frie og demokratiske verden - det er måske dét træk der får Palestinænserne til at indse at de har tabt kampen og indleder forhandlinger om at få tildelt et landområde de kan kalde deres eget. Det kunne være første skridt til fred i mellemøsten?
  Nu har Kim j U smidt handsken i ringen og formentlig indset at han er nødt til at rette ind efter verdenssamfundets ønsker. Det kan kun komme Nordkorea´s befolkning til gode. Adgang til mad og andre fornødenheder må være mere værd end muligheden for, med atomvåben, at kunne true resten af verdenen med ragnarok.
  Lur mig om eftertiden vil se på Trump med en anelse andre øjne end Trads gør for øjeblikket - jeg tror Trump vil ende med at overraske positivt.

 • Anmeld

  Poul B. · Pensionist, iagttager

  @David Trump

  Hvad vil du foreslå, at vi skal gøre?
  Hvis ikke en vismand har løsningen på scenariet, du beskriver, bliver man vel rædselsslagne?
  Jeg læser dine ord Trump, som vplfspm negativ kritik
  Er det ikke helt andre kulturer og handlingsnønstre man møder i USA, Nordkorea, Rusland end som i Danmark?

 • Anmeld

  Steen Gees Christensen · pensionist

  Sammenligningen med München aftalen fra 1938 halter.

  Jeg synes, at DT.´s sammenligning med Münchenaftalen fra 1938 halter meget. Chamberlins møde med Hitler ligner slet ikke Trumps møde med Kim il Ung. Trump og USA handler ud fra en overlegen militær position, selv hvis Nordkorea skulle få den tanke for alvor at affyre en atomraket mod USA eller allierede , så vil Nordkorea regime og indbyggere formentlig have under en time som levende på denne jord, så USA har overskuddet til at mødes med Nordkorea , Trump har intet at tabe. England og Frankrig var slet ikke i denne position i før 2. Verdenskrig overfor et militært oprustet Tyskland.

  Nordkorea er et diktatur, men hvem er det som skal tage et opgør med dette ? Det skal kun befolkningen i Nordkorea. Alle forsøg fra vestens side, anført af USA og Europa , på, at indføre demokrati etc. til de forskellige diktaturer, Irak, Libyen har fejlet og vil fejle, fordi indsatsen ikke bygger på en stor folkelig oprejsning i de lande , som vi egentlig gerne vil understøtte. Indsatsen er forfejlet alle de steder , hvor vesten har forsøgt sig.

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Forkert historisk sammenligning med WW2

  Forkert David Trads: Hitler erklærede IKKE krig imod hverken England eller Frankrig efter at han om morgenen 1. september 1939 havde angrebet Polen i samarbejde med Stalin.

  Men 3. september 1939 kl. 11.00 erklærede England krig imod Tyskland, og samme dag kl. 17.00 gjorde Frankrig det samme - for at leve op til de løfter disse 2 lande havde givet Polen.

  Så når De allerede dermed har misforstået hele optakten til WW2 og Chamberlain og hans erklæringer, har De sikkert også helt misset pointerne i dokumentet som Trump og Kim Jong-un har skrevet under på.

  For uanset enhver diktatorsammenligning og analogien i deres rædselsregimer, så agerer Kim Jong-un ikke som Hitler og Trump ikke som Chamberlain.

  Hvad dette dokument kommer til at betyde, eller ikke betyde, vil kun tiden vise, så spar os for dumsmarte historiske sammenligninger der tilmed tydeligvis bygger på egne misforståelser og manglende historiske viden.

 • Anmeld

  Christian X

  Den er for søgt og for tyk - som så ofte før

  Mere passende på Obama og Iran, men nu har alle sagt hvad som helst om Trump, så hvorfor ikke naiv - hvis det ikke lige var helt i hegnet.

  Men Trads lever af at sælge varm luft og få os tosser til tasterne.

 • Anmeld

  Poul B. · Pensionist, iagttager

  Min grove fejl for 1 time siden - Jeg mente Trads, men skrev Trump- beklager meget!

  Jeg vil gerne rette min tekst: "Jeg læser dine ord Trump, som vplfspm negativ kritik " til:
  "Jeg læser dine ord Trads, som voldsom negativ kritik", men da mit indspark ikke ændrer noget, gaå fejlen vel an.

 • Anmeld

  Henrik Holstein

  Lad os tale roligt

  Trads ved udmærket, at det var UK og Frankrig, som formelt erklærede Tyskland krig. Men i realiteten gjorde Hiter det ved at invadere Polen, for hvis sikkerhed UK og Frankrig havde garanteret. Lad os ikke fortabe os i ordkløveri. Ved sammenlignngen med Chamberlain harTrads formentlig ønsket at gøre opmærksom på, at en underskreven aftale intet er værd i sig selv.
  Det klogeste der er sagt herefter, er Steen Gees Christensens ord om at Trump til forskel fra Chamberlain forhandlede ud fra en styrkeposition. Deri ligger den afgørende forskel.

 • Anmeld

  HENRIK STEIN

  Trads, Træls, Trash, Trump?

  Er der dog ingen på Altinget, der kan sorterer lidt i hvad hr. Trads får trykt?
  I betaler manden for for meget af det han slipper afsted med.
  I hans skrift denne gang, spår han om og spinner fantasier over Chamberlain vs Trump, Hitler vs Kim Jong-un og hvad der evt. er aftalt eller ikke er aftalt i Singapore. På den baggrund, resulterer det blot i at pressen får sig endnu en begmand i spalte-millimeternes hellige navn.
  Insister dog på, at David Trads holder sig til fakta.

 • Anmeld

  Isabella Balkert · Chefredaktør for Dagens Nyheder og Nej til EU

  ER der grænser for hvor indbildsk og uvidende Trads kan være?

  Det er der intet der tyder på. Og det er som sædvaligt fuldkommen forrykt, hvad Trads får spalteplads til.

  Man kan ikke på nogen måde sammenligne Chamberlain og Trump. Chamberlain førte politik med bind for øjnene, og stik imod hvad Churchill hele tiden advarede imod. Tyskland oprustede for fulde sejl og England solgte dem de reservedele til fly og andet krigsmateriel, som senere blev samlet til en enorm krigsmaskine i Tyskland, mens hele resten af Europa og England nedrustede og praktisk talt flørtede med Hitler meget langt hen ad vejen.

  Det har været nøjagtig det modsatte forløb der har udspillet isg mellem Trump og Kim Jong-un.
  Trump har været fuldkommen bevidst om Kim Jong-un og Koreas oprustning og Atomkraft program, og han har netop truet Kim Jong-un med total udslettelse, hvis Kim Jong-un ikke retter ind.

  Hvad Trads og en stor del af pressen ikke kan acceptere, er at Trump har gennemtvunget en aftale med en langt mere ydmyg Kim Jong-un og en aftale der vil få konsekvenser for Kim Jong-un, hvis han bryder aftalen og USA er, modsat England, væbnet til tænderne og han har stadig sine NATO allianceplaner, selvom det vanvittige EU med Merkel i spidsen, forsøger at undergrave NATO med planerne om en EU hær under Tysk ledelse, hvilket Dansk presse meget hellere skulle koncentrere sig om.

  Trump har sat fokus på EU og deres toldmur mod resten af verden i fokus, ved at svare igen på den uanstændige handels politik EU fører mod resten af verden, og han har tøjlet Kim Jong-un. At Trads ikke kan se det, eller forholde sig til det med et gran af historisk akuratesse og nutidig indsigt, Det er sørgeligt og pinligt, både for ham selv og Altinget.

 • Anmeld

  Lars Kristensen

  Hvem bryder først aftalen?

  Jeg vil vove at påstå, at den der bryder aftalen først, bliver Trump, for ham gælder en aftale kun så længe den duer for ham og for USA.

  Bliver det Nordkorea der får opmærksomheden og går Nordkorea uden om USA i varehandel, så trækker Trump USA ud af aftalen. Nordkorea skal først og fremmest gøre tingene sådan, at det bliver til USA's økonomiske fordel og går Nordkorea andre veje, som eksempelvis til EU eller Kina, vælter Trump den skrøbelige glasmontre USA's og Nordkoreas aftale er udstillet i.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi grønne EUer

  VERDEN AF I DAG !!!!!!

  Trump er en business- politikker !!! Den aftale som er indgået
  i Singapore med Kim er en " hvis og hvis " aftale !!!!!!
  Her i Danmark tjæner en lønmodtager ca. tre gange mere en som en tilsvarende i USA !!!! Så det er meget naturligt at
  der skulle en ny type politiker til for at venne skuden for USA !
  Måske er akademiker - politikerne på vej ud af familie - dynastiet !!
  Ps. I håb om at USA bliver mere grøn med den stigende velstand !!
  Venligst hp.

 • Anmeld

  Erik

  Klovn....med klovn på!

  Så typisk venstrefløjen! Hver gang man løber tør for argumenter så trækker man Nazi-kortet!
  David Trads...............en lille mand der så gerne ville være et og andet ved musikken!

 • Anmeld

  Torben Bach Sørensen · Jordnær Debattør

  TRADS VRØVLER SOM OFTE FØR

  HELT ENKELT

  En farlig stat har fået atom våben.

  Trump gør det eneste rigtige. Tager vrøvlet fra Trads o.a. selvglade journalister og ukloge kommentatorer i stiv arm, men indleder en helt afgørende dialog.

  Kim er ikke Hitler !! Har slet ingen erobringsplaner.

  Har har bare det mest frugtelige våben, som hvis han bruger det vil reducere Nord Korea til en ørken.

  DU ER SIMPELTHEN DUM TRADS.

 • Anmeld

  Tomas Dyrbye

  David Trads er klogere end Trump

  David Trads er klogere end Trump, måske kræver det ikke så meget,, så jeg vil tilføjer at han er meget klogere end Trump. Tak for analysen.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Fred Fred Fred???!!!. Javel.

  Ja man bør altid være på vagt overfor tyraner som Kim Jong- Un. Det samme gælder forholdet til Iran, Kina og Tyrkiet.
  Jeg kan kun håbe på at "Freds aftalen " holder. Men jeg tvivler. Jeg tænker ligeledes på den hensigtserklæring som EU i 1995 indgik med 13 arabiske lande, Barcelona Erklæringen. Vi ser, med al tydelighed og gru, det resultat, som kom ud af dette, i dag. EUs totale knæfald overfor islam. Bare vent, det bliver værre endnu.

 • Anmeld

  Ole Gerstrøm · Økonom, Tidl. MF

  Hvem er klogest?

  Nej Holstein, Krigserklæringerne fra UK og Frankrig var formel og skriftlig. Trads' formulering er faktuelt forkert.
  Videre skriver Trads: "I Singapore-erklæringen står der eksempelvis, at ”man vil arbejde hen imod afrustning af kernevåben” ud fra et ”fælles mål om at opnå, gennem komplet afrustning af kernevåben, en atomfri koreansk halvø”. Ingen tidslinje, intet konkret, mest luft, mest hensigtserklæringer."
  Men det passer heller ikke. For sanktionerne mod Nord Korea løftes ikke, før den atomare afrustning er foretaget. Og det må være åbenbart, at Nord Koreas forhandlingsvilje skyldes, at handelssanktionerne bider.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Til trods for----.

  Jeg mener trods alt at det er modigt af Donald Trump at sætte hele sin præstige på spil i mod den nordkoreanske tyran. Havde Merkel, Macron eller Juncker bare det halve mod derpå, TØSE DRENGE.
  Håber at det vil bære frugt. Må se tiden an.

 • Anmeld

  Ole K. Ersgaard · Erhvervsøkonom MDM, PD

  Man kan tro så meget....

  Donald Trump har magten til af fjerne Nordkorea fra landkortet inden for få minutter. Det har han jo tidligere signaleret over for den Nordkoreanske leder. Man kunne måske forestille sig, at der bag kulisserne er sat tommelskruer på den Nordkoreanske leder, hvorfor mødet og fredsprocessen er påbegyndt.
  Vi kan tro det. Men "vi" ved det jo ikke.
  Men vi ved at Donald Trump ikke er udstyret med den store tålmodighed så resultaterne må derfor forventes at vise sig ganske hurtigt.
  Hvis man skal vurdere den amerikanske præsident på, hvad han sagde før valget og så det han gør efter valget - må man også tro på, at det vil lykkes for ham med at få Nordkorea ind på det "rette spor"!
  Processen er under alle omstændigheder igangsat. Mon ikke det næste skridt bliver at Koreakrigen bliver officielt afsluttet?

 • Anmeld

  Morten Holgersen · Entreprenør

  Donald Trump

  minder om Winston Churchill i 1945.
  mvh

 • Anmeld

  Colin Bradley

  Tabte kampen???

  S Andersen - Trump flyttede ambassaden med andres billigelse? Hvor har du læst det? Du mener vel Israels billigelse? Forhandlinger om en palæstinensiske stat sker ikke fordi det er ISRAELERNE ikke interesseret i. Læs gerne lidt historien. Jeg tror også (modsat Trads) at det er positive lyd vi hører fra Kim jong Un men det er p_sse træls hvis historien kommer til at give Trump kredit for det. Klovnen skal bare holde sig helt afventende ellers kommer han til at forpurre dette enestående historisk chance, hvis han begynde at stille alle mulige krave bare for at markere de to lande ikke er ligeværdige handlingspartnere, og få det til at se ud som var det en krig USA har "vundet".

 • Anmeld

  Kaj Jensen

  For lang

  Kære Trads.
  Du kunne med stor fordel korte dit indlæg ned.
  F.eks. : Jeg kan ikke lide Donald Trump, men jeg er desværre for ubegavet til at argumentere meningsfuldt på det.

 • Anmeld

  Kim Kaos

  Dum Dummere........

  Lige som går rundt og tror at Trads ikke kan blive dummere så overgår han sig selv med endnu en kronik der beviser at det kan han godt.

 • Anmeld

  Bent Hansen · Specialarbejder emeritus

  29. september i stedet?

  Hvorfor kunne de ikke have vente til 29. september?
  Så kunne have fejret et firsårs jubilæum samtidigt.

 • Anmeld

  BetteKaj · Sømand

  Hvis

  .. Præsident Donald J Trump en morgen kom gående tværs over Potomac floden i Washington, ville overskriften på David Trads efterfølgende artikel være: "Trump kan ikke svømme."

 • Anmeld

  Flemming Nielsen

  Undlad adjektivet dum

  Jeg tænkte egentlig at Altingets læsere og kommentatorer holdte sig for god til at titulere dem man debatterer med for dumme. Kan vi ikke hæve niveauet

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi grønne EUer

  " MIT HJERTE ER I FARE " !!!!!!

  Business-politikere vil se resultater !!! Hvad så med os ????
  Karrierer-politikere er måske en saga blåt ?????
  Når man ser tilbage i historien så er der mange mennesker
  der har sat livet til på grund af naive politikeres egoistiske
  forhandlinger og beslutninger !!!!! Godt gået TRUMP !!!!
  Venligst hp.

 • Anmeld

  s.andersen

  Colin Bradley

  Beklager hvis jeg ikke deler din opfattelse af Israel/palesstina/libanesernes uendelige krig. Hvis resten af verdenen var imod flytningen af ambassaden, tror du så den var blevet gennemført?
  Resten af dit indlæg kan jeg ikke finde hoved og hale i, men vi er vel enige i at uanset om man kan lide Trump eller ej, så får han da sat gang i nogle forhandlinger - det har ingen af de tidligere statsledere haft held med?

 • Anmeld

  HENRIK STEIN

  Som man råber i skoven, får man svar

  Flemming Nielsen,
  "Kan vi ikke hæve niveauet" spørger du.
  Jo, det er såre simpelt: Få David Trads til holde op med at fornærme læsernes intelligens.

 • Anmeld

  Torben Bach Sørensen · Jordnær debattør

  Flemming Nielsen ang. adjektiver

  Som skyldig i at beskylde Trads for at være dum, vil jeg undskylde hvis nogen føler sig stødt af adjektivet DUM.

  Når Trads benyttes som kommentator og Bezzerwisser i tide og utide, føler jeg det rimeligt at forvente en vis viden og klogskab. Hvorfor ellers give manden så mange spalter og tv-tid.??

  Hvis ikke JP havde stoppet med at give Trads spalteplads var mit 45 årige abonnement blevet opsagt.

  Jeg føler bare ikke Trads bidrager med nye perspektiver i debatten. Jeg fatter helt enkelt ikke hvorfor TV2 News er så begejstret.

  Ofte er hans kommentarer, efter min ringe mening, bare personlige og respektløse angreb på individuelle politikeres holdninger.

  DUM i intelligensmæssig forstand er afgjort forkert, men mage til smart uklogskab skal man lede længe efter.

 • Anmeld

  Evald sørensen · Menigmand

  Chamberlain

  Jeg ved ikke hvad jeg skal mene om Trads's analyse, for jeg har ikke læst den. Om Chamberlain mener jeg at han, som repræsentant for et kapitalistisk England, hellere ville være på god fod med et kapitalistisk Tyskland (som Tyskland jo var, også under Hitler) end med et socialistisk land som Slvjetunionen. Derfor forhalede og saboterede hans regering totalt forhandlingerne med Sovjetunionen om en alliance mod Hitler.
  Resultatet kender vi.

 • Anmeld

  Arne Steen Jensen · Dansker

  Journalisters HAD fordi de tog fejl

  Danske jourlister er aldrig kommet over at Donald Trumph blev præsident. En hetz mod ham, som jeg ikke menes set tidligere. Lige meget hvad han gør, vil nogle danske journalister nedgøre det. Særforsorgen i Danmark har pldds til dem - derfor i DR.

 • Anmeld

  Arne Steen Jensen · Dansker

  Journalisters HAD fordi de tog fejl

  Danske jourlister er aldrig kommet over at Donald Trumph blev præsident. En hetz mod ham, som jeg ikke menes set tidligere. Lige meget hvad han gør, vil nogle danske journalister nedgøre det. Særforsorgen i Danmark har ikke plads til dem - derfor i DR.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  2 fakta.


  Trump har endnu ikke selv startet en krig,,, som Obama, Clinton Bush.

  Hitler ville have fred med Storbritanien, men det ville Chuchill ikke. Han ville have krig for enhver pris. Gerne på bekostning af hele sin befolkning.

  Kilde kritik: Trads tror for meget på de "gamle" kilder, som fylder verden med information styret af CIA, der designer vores forestillinger om verden, som de ønsker at vi skal opfatte den.

  Journalister, akdemikere og politikere og analytikere har deres verdensopfattelse fra den samme kilde CIA.

  Alle citere denne autoritative kilde, CIA, i en lang lalleglad skyklaps parole, som modellerer verden, som den ønsker det, men det gør den ikke mare sand.

  David Trads bliv voksen, få lidt rygrad og tænk og undersøg selv,
  hvis du tør og kan blive dig selv og ganske vist dermed risikere dit job.

  CIA behersker alle de "frie" medier og har gjort det sdien 1910 , hvor man i Council Of Foreign Relations blev enige om at opkøbe alle de 25 største medier, som alle andre medier den dag i dag citerer fra.

  Klodens Tyranner - hvor herre bevares - skoven er ikke til at se for bare træer, der hvor du selv agerer og er deres nyttige håndlanger.

  Al uenighed handler kun om at ryste posen lidt mere så befolkningerne bliver endnu mere føjelige og køber de løsninger, der tilbydes dem.

  Skab et problem, tilbyd så din egen løsning. CIA.

 • Anmeld

  Ole Gerstrøm · Økonom, Tidl. MF

  Kissinger om Trump

  The former Secretary of State Henry Kissinger gives us a new understanding of President Donald Trump’s foreign policy and predicts its success:
  “Liberals and all those who favor (Hillary) Clinton will never admit it. They will never admit that he is the one true leader. The man is doing changes like never before and does all of it for the sake of this nation’s people. After eight years of tyranny, we finally see a difference.”
  https://www.westernjournal.com/kissinger-trumps-foreign-policy-style-remarkable-new-people-need-open-eyes/

 • Anmeld

  Bent Pedersen · Lektor

  Fornærmede journalister

  David Trads ligger i top på skalaen over fornærmede journalister der aldrig er kommet sig over præsidentvalget i USA i november 2016. Der synes at ligge en simpel skabelon:
  Demokrater er “gode og kloge”
  Republikanere er “onde og dumme”

 • Anmeld

  Henrik Holstein

  Ny tone fra Kissinger

  Jeg har læst 900 sider af Kissinger om diplomati. Det hænger ikke sammen med Western Journals citat. Jeg synes også at Kissinger bruger et andet sprog.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Trump og Danmark.

  Jeg synes snart at det er på tide at I, journalister og andet "godtfolk" lader Donald Trump være i fred, og begynde at beskæftige Jer lidt med de danske politikeres "bedrifter". Der er RIGELIGT at tage fat på.
  Tag nu f.eks. statsministeren og hans evige "løben" efter hende, Angela Merkel, Tyskland. Hver gang hun åbner munden, slår " Lille Lars" hælene sammen og siger: Javel, fru kansler.
  Det er typisk for de EU begejstrede, hver gang de siger, et eller andet i Strasbourg eller Bruxelles, mener de begejstrede, næsten, altid det samme.
  Trump tager trods alt selvstændige initiativer. Det kan vi ikke ligefrem sige om de fleste danske politikere, tvært imod.

 • Anmeld

  Peter Poulsen · Metering engineer

  David Trash og Donald Triumph

  Man skulle med denne artikel nærmest tro at DT ønsker en fastholdt atomtrussel fra Nordkorea.....
  David kan ikke lide Donald, fair nok. Man kan dog glædes over at et fjols som David kun har opnået muligheden for at ytre sig. Tænk hvis hans hatebashing blev omsat til handling.

 • Anmeld

  Colin Bradley

  S Andersen

  Du har vel bemærket at Trump er ligeglade med hvad resten af verden synes om hans politik? Det er det at så mange synes han skal beundres for. Du kan godt tyde jeg ikke er en af dem? Ved flytning af ambassaden fortæller han hele den palæstinensiske nation at han er bedøvende ligeglade med deres skæbne og israelerne for hans skyld må gøre som det passer dem uanset hvor mange international love de overtræder. Og mange har protesteret og ingen har fulgt efter. Ved ikke hvad du bruger som almindelige daglig nyhedskilde - det er åbenbart ikke de meste kendte daglige aviser. Vi er bestemt ikke enige i at Trump "uanset om man kan lide ham eller ej, så får han da sat gang i nogle forhandlinger " Man sætter ikke gang i forhandlinger ved erklæringer om at være parat til at slette modparten fra jordens overflade. Trump forsøger at sætter sig som kransekagefigur på forhandlinger der stille og roligt over mange år har øget momentum men som han som leder stort set ikke har bidraget positivt til. Hans diplomatisk idioti kan stadigvæk risikere at vælte det hele, men hvis disse forhandlinger overlever Trumps embedsperiode så tror jeg fremtid ser meget lysere ud,

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Trump og Ambassader.

  Hvorfor har alle de vestlige journalister så ondt i røven over at Trump har flyttet den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, som, u anset om man kan lide det eller ej, trods alt er Israels legitime hovedstad.

  Jeg ville ønske at mange flere lande, her tænker jeg bl.a. på EU, ville vise det samme mod. Det er på tide at anerkende Israels legitime ret til at eksistere som et 100% lovligt land, bag sikre grænser og med en rigtig hovedstad.

  Det er, efter min mening, helt i tråd med sund fornuft, det Trump har gjort. Han har vist vejen.

Morten Løkkegaard ny EU-spidskandidat for Venstre

Morten Løkkegaard ny EU-spidskandidat for Venstre

EP-VALG: Morten Løkkegaard blev søndag valgt til Vestres spidskandidat til næste års valg til Europa-Parlamentet. Der er behov for mere Danmark i Europa, og mere Europa i verden, siger Morten Løkkegaard.