Det var en festdag i innovationens tegn på DTU. Men bag festlighederne lurede efterspørgslen på længe ventet iværksætterstrategi

Iværksætteriet har det bedre end nogensinde før hos DTU, men for dårlige rammevilkår risikerer at spænde ben for at få flere “enhjørninger” i dansk erhvervsliv. Sådan lød bekymringen til DTU Startup Day, der fejrede de startups, der opstår med hjælp fra universitetet.

Til DTU Startup Day samlede universitetet 60 tidlige startups, der er blevet skabt af studerende, eller som har været en del af DTU's innovationsprogrammer.
Til DTU Startup Day samlede universitetet 60 tidlige startups, der er blevet skabt af studerende, eller som har været en del af DTU's innovationsprogrammer.Foto: Bax Lindhardt
Marie Møller Munksgaard

En begejstret summen af snak møder gæsterne ved indgangen til Det Tekniske Universitet (DTU). 

Over 1000 personer har meldt sig til dagens arrangement – DTU Startup Day – og mens folk strømmer ind ad døren, må flere gæster vente på at checke ind, fordi serverne, der holder styr på, hvem der er dukket op, er overbelastede. 

På den anden side af skranken står spændte iværksættere og tripper. Det er en stor dag for dem. Med DTU’s Startup Day får de mulighed for at øve sig i at pitche og præsentere deres virksomhed for omverdenen og ikke mindst forsøge at fange nogle af de fremmødte investorers opmærksomhed og penge.

Det er nemt at få indtryk af, at innovationen og iværksætteriet ingen ende kan tage, når man kigger rundt i DTU’s store lokaler til Startup Day. 

En har opfundet solpaneler, der kan rulles ud og sammen efter behov, en anden har opfundet et pantsystem for emballage, og en tredje har opfundet et strålingsapparat, der kan behandle bakterielle infektioner i livmoderen. 

Så hvad står i vejen for, at Danmark bliver en førende iværksætter-nation med nye banebrydende teknologier?

For dårlige rammevilkår, lyder svaret fra direktøren for DTU Sciencepark, Steen Donner. Han fremhæver, at de nuværende rammer gør det svært at skabe flere “enhjørninger” i dansk erhvervsliv. 

"Iværksætteri har fået medvind i de seneste år, og flere får lyst til at starte egen virksomhed og blive herre i eget hus. Men vi er ikke gode nok til at få vores virksomheder til at blive store. Derfor bliver vi nødt til at have fordelagtige rammevilkår for at lave virksomhed i et så lille land som Danmark.”

Ved indgangen til DTU Skylab blev gæster mødt af en
Ved indgangen til DTU Skylab blev gæster mødt af en "Wall of Opportunity", hvor både iværksættere og gæster kunne skrive, hvad de kan tilbyde, og hvad de søger. Foto: Bax Lindhardt

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00