Fynske journalister venter ”kedeligt” valg, undtagen i Kerteminde

Alle borgmestre på Fyn genopstiller og står med en enkelt undtagelse som favoritter til at fortsætte på posten. For øens journalister tegner det til at blive en halv kedelig omgang, vurderer kommunalpolitisk kender.

Jan Johansen er folketingsmedlem for Socialdemokratiet, men kan blive en joker ved kommunalvalget i Kerteminde, hvor han stiller op med støtte til den siddende borgmester, Kasper Ejsing Olesen (S).
Jan Johansen er folketingsmedlem for Socialdemokratiet, men kan blive en joker ved kommunalvalget i Kerteminde, hvor han stiller op med støtte til den siddende borgmester, Kasper Ejsing Olesen (S).Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der ser ikke ud til at blive brug for de store ændringer af det kommunalpolitiske landkort på Fyn, når valget er overstået.

Alle øens borgmestre fortsætter, og langt de fleste er favoritter til at kunne afslutte valgaftenen med at udråbe sig selv til vindere.

Det samme gælder på Langeland, mens Ærø som den eneste undtagelse med sikkerhed skal have ny borgmester, fordi de nuværende, Ole Wej Petersen (S) ikke genopstiller.

Det er i hvert fald vurderingen på Fyens Stiftstidende centrale samfundsredaktion i Odense, hvor kommunalpolitisk journalist Birgit Bakkær har overblikket på tværs af avisens lokalredaktioner.

”Generelt kan det set med journalistiske øjne meget vel blive et kedeligt fynsk valg. Forstået på den måde, at mit bud vil være, at vi kommer til at se de samme i front for de fynske kommuner, som vi ser i dag,” siger Birgit Bakkær.

Hun kommer i samme åndedrag med to undtagelser til den kedelig hovedregel. Udover Ærø er det Kerteminde. Her har borgmesterposten skiftet ved hvert eneste valg siden kommunalreformen.

”Vi ser helt klart Kerteminde, som en af de få fynske kommuner, hvor der ikke er en kæmpe favorit til at tage borgmesterposten,” siger Birgit Bakkær.

Den politiske historik i Kerteminde Kommune er speget.

I 2009 endte konstitueringen med et decideret kup, da socialdemokraten Sonja Rasmussen forlod partiet og tog borgmesterposten med sig med støtte fra den borgerlige opposition.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024