Jarl Cordua: Rød blok har mistillid til sin leder

KOMMENTAR: Som politisk leder mangler Mette Frederiksen tilsyneladende evnen til at skabe fortrolighed mellem parterne i rød blok, der tydeligvis prioriterer kortsigtede politiske gevinster frem for at promovere Frederiksen som deres statsminister.

Vi er nu ved at nærme os den tid, hvor Socialdemokratiets strategi om at tage de røde partiers støtte for givet, skal stresstestes for alvor. Will it make or break?

Svaret får vi faktisk kun den dag, hvor der måtte vise sig et rødt flertal bag Mette Frederiksen som ny statsminister. Hun skal nok få lov at blive kongelig undersøger. Det vil ingen næppe stille sig i vejen for.

Spørgsmålet er, om hun får opbakning til at danne en S-mindretalsregering uden de store betingelser. Det er kernen. Om det så alligevel sker i femte dronningerunde, efter at presset stiger på alle, hvis Lars Løkke trods et valgnederlag til blå blok, alligevel forsøger at bide sig fast, ja, det er ikke til at sige.

Socialdemokraterne skal levere regeringsmagten næsten uanset omkostningerne. De får den ikke forærende, til trods for at man bestemt ikke kan udelukke endnu en omgang ”ballade i den borgerlige” frem mod næste valg. Derfor kan S ikke tillade sig at lænke sig fast til positioner, hvor de bliver udsat for angreb fra blå bloks partier.

Det gælder især i udlændingepolitikken, hvor flere målinger har vist, at S stadig har problemer med at overbevise vælgerne om, at Mette Frederiksen vil eller kan føre minimum den samme stramme udlændingepolitik som under Lars Løkke.

Samtidig viser vælgeranalyser, at S igen har mistet de DF-vælgere, som man tidligere erobrede i kølvandet på Meld/Feld-skandalerne.

Min kolde analyse er, at S får lov at danne regering, hvis der et flertal af røde partier. Alene af den grund, at ingen af dem til syvende og sidst kan holde til, at Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister.

Det betyder dog ikke, at man i mellemtiden frem mod valget kan have stor ståhej, hvor stort set alle røde politiske partier puster sig op på forskellig vis og gør, hvad de kan for at fremstå relevante overfor vælgerne.

Der findes et ord for den proces. Man kalder fænomenet for ”valgkamp”, og den fase går oppositionens partier ind i noget tid før regeringspartier. Man skal derfor nok ikke tage alle meldinger for pålydende, medmindre de bliver tilsat ord som ”ultimativt” eller ”garanti”.

Det har i øvrigt vist sig ved flere lejligheder, at selv disse betonstøbte bastioner som ”ultimativt” er blevet forladt, lige så snart det viste sig opportunt. Mands minde i politik er som bekendt otte dage.

Socialdemokraternes største problem i den forbindelse er ikke, at EL, Alternativet og Radikale stiller betingelser til deres kommende regeringschef. Det manglede da egentlig bare. Det største problem er, at det skaber et billede af rød blok i oprør, og det hæmmer især troværdigheden i det, som egentlig skulle have været Mette Frederiksens effektive våben i et knusende angreb på blå blok og dets statsministerkandidat.

I snart fire år har bølgerne gået højt, og en presset Løkke har gang på gang lignet en hund i et spil kegler. Nu er rollerne åbenbart byttet om: Alle kan se, at Mette Frederiksen og hendes såkaldte støttepartier lever som hund og kat og ikke kan blive enige om noget som helst. Hvis Mette Frederiksen forsøger at angribe de blå, som lige nu ligner nogle, der er på vej ind i smult vande, så risikerer hun at blive til grin ved at påpege det.

Mette Frederiksen og Lars Løkke er dog også blevet ofre for, at loyalitet og langsigtet tænkning ikke har den samme plads som i fordums tid. I gamle dage indgik Christiansborgs partier på begge sider af hegnet en slags borgfred, når man nærmede sig valget.

I stedet for at rette skytset mod hinanden så skulle man i henholdsvis rød og blå blok hellere bruge krudtet og medie-sendetiden på at kritisere ”hovedfjenden” i valgkampen. Det skabte et billede af cementerede blokke og af et slags præsidentvalg mellem to statsministerkandidater.

Men målinger viser, at ingen af de to statsministerkandidater er synderligt populære, hvilket gør det sværere internt i blokkene at holde sig tilbage med ikke også at bruge lejligheden til at kritisere sin egen bloks statsministerkandidat og score point i et stadigt mere konkurrencepræget politisk klima på Christiansborg. Især når man ved, at netop den slags manøvrer giver maksimal presse, fanger vælgernes opmærksomhed og giver pote internt i partiet, hvor der konstant stilles krav om synlighed.

Hvis man skal kritisere Mette Frederiksen, så må det være, at hun som politisk leder tilsyneladende mangler en evne til at skabe fortrolighed mellem parterne i rød blok. De prioriterer i al fald hellere kortsigtede gevinster frem for at se frem til indflydelse med hende som statsminister.

Måske er man kommet i tvivl om, hvorvidt hun faktisk er i stand til at formidle et samarbejde, som de kan se sig selv i? Vi ved det faktisk ikke, for man er for fin til at lade kritikken gå på Socialdemokraternes kurs mere end Frederiksens ageren personligt.

Man har mest indtryk af, at Radikale og Alternativet læser situationen, som at man ikke har så meget at miste ved at køre en ren vælgermaksimeringsstrategi helt frem til valget frem for at satse på, at rød bloks chancer for at vinde valget ville stige, hvis en samlet og nogenlunde enig rød blok kan møde vælgerne med en varm anbefaling af Mette Frederiksen som deres statsministerkandidat, der nok skal bringe i Danmark i den rigtige retning. Lige nu er indtrykket flere steder i rød blok, at Løkke og Frederiksen er omtrent ét fedt.

Dybest set er Alternativet og Radikales opsigtsvækkende meldinger fra deres sommergruppemøder vel udtryk for det samme: udtalt mistillid til Mette Frederiksen som politisk leder af rød blok.

Og det er egentlig ret mærkværdigt, når man tænker på, at det rødeste parti i blokken, nemlig Enhedslisten, slet ikke er kritisk på samme måde. Liste Ø stiller også med Pernille Skipper som statsministerkandidat, men nærmest kun for ikke at se mærkelig ud i forhold til Uffe Elbæk, og hos EL insisterer man slet ikke på posten som Alternativet, der endnu engang glad og gerne blæser al valgmatematik en hatfuld.

Får denne momentvise splittelse i rød blok så en ende? Det vil være min prognose. Især hvis det står endnu mere klart i meningsmålingerne, end det allerede gør nu, at rød blok samlet set står til at tabe på splittelsen.

Flere august-målinger viser, at vi nærmer os en situation med døbt løb mellem blokkene. Så der er lagt op til en nervekrig i rød blok om, hvem der blinker først.

Vil solomeldingen fra Alternativet og Radikales krav om skriftlige garantier give vælgerfremgang for de to partier eller vil vælgerne flokkes omkring Socialdemokraterne i sympati over al den urimelige kritik? Og hvem kommer først og beder om godt vejr?

Det lægger i al fald et pres på Mette Frederiksen, om hun som toppolitiker formår – også på det personlige plan – at skabe holdbare alliancer og dybere tillid til både hende selv som politisk leder og til hendes politiske projekt.

Politik handler faktisk ikke kun om at holde taler, udtænke strategier og konstruere nye politiske projekter. Man skal også kunne overbevise dem, der er uenige og genskabe tillid der, hvor der ingen tillid er. Mette Frederiksen har derfor travlt, men hun har alt at vinde ved at få alle partier i rød blok med om bord. Helst i god tid inden valget. Tiden er nok kommet til at sætte vand over og indbyde til en kop fairtrade økologisk dialogkaffe!

-------------------

Jarl Cordua er liberal-borgerlig politisk kommentator og vært på radioprogrammet Cordua & Steno på Radio24syv. Hver onsdag skriver han en politisk kommentar på Altinget. Indlægget er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Kraka: Klassekammeraterne er afgørende for dit barns fremtid Kraka: Klassekammeraterne er afgørende for dit barns fremtid Næste artikel Anna Libak: Da jeg blev udskammet som hvid Anna Libak: Da jeg blev udskammet som hvid
 • Anmeld

  Kurt Wissendorf Møller

  Måske skræmmer sporene.

  Helle Thorning kom jo til at sælge skindet inden bjørnen var skudt, hvilket hun fik at mærke i det sorte tårn, så Mette Frederiksen har foretaget to bemærkelsesværdige ting.
  Dels har hun meldt ud, at S går solo, hvilket selvfølgelig frigør hende for bindinger til den traditionelle røde fløj.
  Dels har hun koblet S så stærkt på DF, hun dermed har fortalt sine “røde” alliancepartnere in spe, at de dybest set kan rende og hoppe, fordi de alligevel kun skal være staffage til en S+DF regering, der vil styre fra midten.
  Hemmeligheden ligger måske her, at der er indgået en aftale mellem Mette Frederiksen og Tullesen Dahl, der først vil dukke frem, når valget er overstået.

 • Anmeld

  Poul Simonsen · Matros

  En vælgerreaktion har han forstået

  Venstremanden Jarl Cordua forsøger sig igen som politisk analytiker. Som sædvanlig ordrige banaliteter. Et udsagn har han dog forstået: "Lige nu er indtrykket flere steder i rød blok, at Løkke og Frederiksen er omtrent ét fedt."

  Og det er præcis det politiske problem. Vi kræver et valg mellem politikker!

 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Helt forventeligt

  så synes alle blå bloks politiske kommentatorer/analytikere m.m. naturligvis det er en stor fornøjelse at kunne skrive lange indlæg om hvor stor usikkerhed der er i "den røde blok". Så naturligvis får vi da også en lang sang fra Venstre-medlemmet Cordua på samme melodi.

  Men nu har vi da ellers haft 3 år hvor vi har set, at "lederen af blå blok" Lars Løkke Rasmussen ikke har styr på noget som helst. Og da slet ikke på de nuværende partier i blokken og endnu mindre såfremt den udvides med det seneste skud på den blå stamme.

  For hvad er det som skulle vise at Lars Løkke har styr på noget som helst?
  1. Umiddelbart efter valget gennemførte han en boligjobordning som var helt anderledes end han havde lovet vælgerne - og som skulle have givet 5.000 nye arbejdspladser men som ikke var i nærheden af at give 500.
  2. Umiddelbart efter valget gik han bort fra at ville gennemføre den skattepolitik som han gik til valg på, men fik istedet indskrevet i regeringsgrundlaget den skattepolitik som han gik til valg på i 2011 - nemlig lettelser i topskatten istedet for i bunden.
  3. Hans første 2 økonomiske planer efter valget var bygget op på at skulle være med til at afskaffe krisen. Han fik ingen af dem gennemført og 2. gang han fremlagde den var alle andre enige om at krisen var afblæst. Da han efterfølgende fremlagde den næste plan var det da også for at styrke opsvinget - men der var stort set ikke ændret i elementerne. Når han ikke har fået nogen af sine økonomiske planer gennemført så er det fordi han ikke formåede at samle partierne i blå blok om det.
  4.Umiddelbart efter valget fik Løkke gennemført alle de forslag han havde lovet vælgerne for at sætte en stopper for flygtningestrømmen. Og sammen med Støjberg fik han indrykket store annoncer i mellemøsten for at sikre at alle var klar over de nye vilkår.
  Resultatet blev så at der få måneder efter var flygtningestrømme på de danske motorveje.
  Løsningen herpå kom ikke fra Løkke men fra EU. Hvilket ikke forhindre Venstres store leder i at tage æren herfor.

  Nu hvor vi nærmer os et valg så er der nye meldinger fra Løkke. Igen.
  Vi skal da slet ikke have topskattelettelser alligevel. LA vil kun binde sig til at det ikke skal ske i månederne op til valget. NB vil heller ikke binde sig.
  Vi skal ikke længere have nulvækst i det offentlige forbrug. LA og NB vil ikke binde sig til et øget forbrug.
  Vi skal nu have en rigtig grøn politik. LA - DF og NB føler sig ikke overbevist om klimaændringerne er "menneskeskabte" hvorfor der ikke skal gøres en indsats i mod det.
  Store grupper i Venstre taler nu direkte om Støjbergs skadelige virkning for integrationen medens DF og NB kræver mange yderligere stramninger.
  Store grupper i Venstre taler nu mod Løkkes kamp mod Hovedstaden og alle planer om at lave en ny udligningsordning er udskudt til efter valget for ikke at miste yderligere stemmer i Hovedstadsområdet.

  Og dette er jo blot et lille uddrag af de områder hvor Løkke ikke har styr på kendsgerninger, sin egen politik, sin egen folketingsgruppe og slet ikke samarbejdet i Blå blok.

  Og alligevel får Cordua sammen med vennerne i blå bloks kommentatorvenner det til at se ud som om, at uenighederne i "rød blok" overgår hvad vi har set de sidste 3 år i blå blok og hvad det er som vi kan forvente såfremt Løkke igen kan klæbe sig til statsministerstolen for en ny periode.

 • Anmeld

  Bjarne Bo

  Vent nu lige til der bliver udskrevet valg

  Det er nok en anelse for tidligt at begynde valgkampen, og alle de meningsløse "analyser" som i virkeligheden er et dække for at fremføre sine holdninger.
  Hvis Cordua vil føre valgkamp mod Mette Fredriksen vil det være i hans egen interesse at vente en stund.

 • Anmeld

  Peter Kay Mortensen · formand

  Leder for hvilken blok?

  Jeg forstår ikke udmeldingen om at rød blok ikke har tillid til sin leder. Så vidt jeg kan huske har Mette Frederiksen gjort det meget klart at Socialdemokratiet har forladt blokpolitikken. Hvilken leder taler vi så om? Pernille eller Uffe. Lad være med at tælle S med i blokken.

 • Anmeld

  S.Andersen

  Stemmespild

  Når der endelig, er et rødt parti, der ønsker at dæmme op for den uhæmmede indvandring og efterfølgende problemer med muslimerne fra sandkasselandene, bliver det mødt med barnlige krav fra dets "samarbejdspartnere"
  Kan årsagen findes i at de partier der "lever" af stemmer fra overførselsindkomstmodtagere frygter for indflydelse og kommunale poster?
  Mette skal stå fast - er hun stærk nok i argumentationen ( og det er der noget der tyder på ) skal hun nok kunne samle stemmer nok til at danne en regering uden diverse cirkusprinsesser, muslimleflere og evighedsstudenter!

 • Anmeld

  Ib Christensen · fhv. MEP & MF

  Blokævl

  Endnu en tomgangssnak om rød og blå blok. Ikke et ord om politisk substans. Mere lødighed udbedes,.

 • Anmeld

  Jens Ole Mortensen

  Soicialdemokratiet

  Som en vælger der overvejer at stemme på Socialdemokratiet er jeg ganske godt tilfreds med udviklingen. Især efter at Mette Frederiksen gjorde det klart at hun ikke vil sælge sin politik til radikale og Alternativet for ministerposten.
  Under Helle Thorning droppede Socialdemokratiet alle sine principper om at være et parti for de små i samfundet. De førte ekstremt højreorienteret politik. Lykke har derimod måtte indse at selv om han har statsministerposten, har det i højere grad været DF som har sat dagsordenen. Selvom der ikke er en rød blok er der alligevel sket et skred væk fra den borgerlige -liberale fløj som lykke tilhører. Hvem der bliver statsminister ved jeg ikke, men kan blå blok stole på et LA, som vil blive holdt uden for indflydelse, efter krav fra DF.
  Det er ikke kun den såkaldte rød blok som er i opløsning.

 • Anmeld

  Kurt Wissendorf Møller

  Blokævl

  Når Ib Christensen forlanger mere lødighed skal han lige tænke på, om det overhovedet er muligt!

 • Anmeld

  Niels O

  S.Andersen

  Dette røde parti har eksisteret længe og hedder ((DF)), og som 99% lever af nationalpopulisme.

  Dette røde parti har dog lagt sig taktisk som en gøgeunge i blå rede, hvor den lever fedt og ansvarsfrit. Blandt ved at larme højt.

 • Anmeld

  Jarl Cordua · Politisk iagttager

  Svar til D'herrer - og andre

  1. Ja det er der nok nogle, der frygter. Men jeg er ikke sikker på, at de virkelig tror på at S har solgt sig 100 pct. til DF.
  2. Alligevel læser du troligt hele herligheden hver eneste uge uden at det dog ændrer på din konklusion, at det er et amatøristisk makværk. Det er skønt at vide :-) Det er da godt, at jeg har ramt et eller andet du kan være enig. Og flot at du sådan holder godt styr på hvor jeg har medlemsbog. Så behøver man ikke fokusere på så meget andet, der kan forstyrre verdensbilledet.
  3. Og så igen den ugentlige "whataboutery", som jeg ikke gad læse til ende. Du gider jo heller ikke forholde dig til, hvad jeg skriver.
  4. Brug øjnene: Det der foregår ER valgkamp. At du synes det er for tidligt er ret ligegyldigt. Det bestemmer du ikke.
  5. Jeg tror det er nyt for de fleste at S ikke længere tæller med i den røde blok, der vil pege på hende som statsminister. Men leg da endelig den juleleg, hvis nogen gider det. Det er gået en god spindoktor tabt i dig, Peter Kay! :-)
  6. Problemet er, at MF faktisk håber på at samle opbakning fra alle de der "grimme partier", du ikke kan lide. Efter pressemødet i dag kunne man godt få det indtryk, at hun også selv synes det er et problem.
  7. Det er ellers spændende nok til at folk gider både læse og forholde sig til det. Du læser da alligevel med gang på gang fornemmer jeg? Så det kan da ikke være ævl altsammen?
  8. Tak for din analyse, som nok minder mere om håb end realiteter. Jeg ved ikke helt hvorfor du synes det er vigtigt med al den whataboutery om blå blok.
  9. Alt er relativet. Jeg synes nu det er et meget lødigt emne, der er legitimt at diskutere.
  10. Tak for synspunktet.

 • Anmeld

  S.Andersen

  Niels O

  Mener du at DF er et rødt parti - altså et parti der går ind for ubegrænset muslimsk indvandring og udbredelse af de islamiske tankegange?
  Er du helt sikker på at det er det du mener????

 • Anmeld

  Farmor

  Bestilt arbejde Jarl Cordua?

  Det ligner efterhånden et koordineret forsøg, fra den samlede borgerlige presse, på at angribe Mette Frederiksens lederevner, og puste en større blå ballon op end den borgerlige presses lunger har luft til.

  1. Mette Frederiksen vil ikke skabe en rød blok a la Venstres "demokratur"
  2. Mette Frederiksen vil samarbejde med ALLE partier, der vil støtte S politik.
  3. Mette Frederiksen vil selvfølgelig give de samarbejdende partier, den indflydelse der svarer til det antal mandater vælgerne giver dem.
  Det er jo sådan et DEMOKRATI virker.
  4. Mette Frederiksen vil IKKE lade sig binde på hænder og fødder, som Morten Østergaard vil med sin håndfæstning, for den tid hvor RV kunne stille ultimative krav til S er forbi, og DET gør Mette F. klogt i at fastslå.
  ALT ovennævnte fra 1- 4, er sagt af Mette Fredetiksen
  5. Mette Frederiksen er ærlig!
  6. Mette Frederiksen vil blive en fantastisk statsminister,
  7. Fru Skipper og Uffe Elbæk har, om ikke gjort sig selv til grin, så i hvert fald fået løftede øjenbryn, og et smil på læben hos mange skribenter og debattører. Det er faktisk synd for dem begge.
  8. Bogstavsleg begynder først når sidste mandat er faldet på plads efter næste valg.
  9. Om Mette Frederiksen er en god leder for DANMARK?
  Det vil tiden vise, men døm først, når S har siddet lige så længe i Statsministeriet som Venstre.
  10. Men!!! Det kan KUN blive bedre en bedre fremtid for Danmark med Mette Frederiksen og S ved roret, det burde stå lysende klart, efter alle de skandaler , især i SKAT og på vandmiljø, som V (på DFs mandater) har skabt, med deres nedskæringer på kontrol og centraliseringer.

  Så kære Jarl Cordua, skab ikke myter, vær objektiv, og "gammel Venstre" = vær ærlig og skab tillid til journalister igen.


 • Anmeld

  Peter Hansen · pensionist

  Imponerende

  Det er ikke første gang Cordua påstår at jeg ikke læser hans "analyser" som altid har lidt bestilt arbejde over sig.

  Men det er da en fornøjelse at læse at han ikke orker at læse mine indlæg.

  Så hans påstand om min manglende læselyst stammer altså fra devisen "tyv tror hver mand lyver".

  Men det skal ikke forhindre mig i at læse næste "analyse" da det altid er interessant at vide hvad der rør sig i Venstres Pressetjeneste.

  PS: Et godt råd til Venstres Pressetjeneste skulle måske være, at man ikke sætter hele det borgerlige kommentatorkorps igang med at skrive de samme "analyser" igen og igen. Det ødelægger lidt at billedet af at være selvstændigt arbejde.

 • Anmeld

  Poul Dimonsen · Natris

  Ja!

  God og rammende replik: Venstres pressetjeneste!

 • Anmeld

  Arne Jensen

  Mette har en politik.

  Men den har Jarl Cordua ikke lyst til at forholde sig til.
  I aftenens DEADLINE Havde Jacob Rosenkrans heller ikke lyst til at forholde sig til, men jagtede svar på udsagn fra partierne til venstre for midten.
  Jeg kan ikke helt forstå, at journalisterne hellere vil tale bogstaver end
  politik, men sådan er det åbenbart. Jeg blev ikke klogere på det udspil som
  S har fremlagt, selv om Dan Jørgensen forsøgte at fremsætte de svar, som
  jeg ønsker svar på, men som Rosenkrans ikke ville høre på. Sådan har jeg det også med Cordua, han vil hellere udstille uenigheder som er små, og glemmer den enighed som er fremherskende den såkaldte røde blok.
  Blå blok har ingen klimapolitik, Pape har udtrykt at klimaet ikke er på liste
  C dagsorden, Mikkel Dencker udtaler, at Dansk Folkeparti ikke mener at
  klimaændringerne er skabt af mennesker, det er disse tanker som Colrdua
  hellere vil give sin støtte, i sin analyse. Man kunne godt ønske sig lidt mere
  politisk tankegods fra en politisk analysemager, og hjælp til vi sølle vælgere når vi skal vælge hvem der skal regere vores land.

 • Anmeld

  Bjarne Bo

  Jarl Corduas fantasier

  Jarl Cordua forveksler analyser med fantasier og måske ønskedrømme.
  At først Elbæk og siden Skipper annoncerede deres statsministerkandidaturer skyldes blot at de ville have lidt linsetid og spalteplads. Der havde været lidt stille omkring dem.
  Desuden er det sommermødetid, så lidt slag i bolledejen skal der jo være.
  Det tror jeg er en mere nøgtern analyse end Corduas fantasier.

 • Anmeld

  Helle Wium · Folketingskandidat Alternativet, Ph.D.

  S, V og DF? Eller en klimamæssig grøn regering?

  Nej! Danske ventrefløjspartier prioriterer ikke kortsigtede politiske gevinster frem for at promovere Mette Frederiksen som deres statsminister. Med stramt ført udlændingepolitik og -retorik kan man simpelthen ikke bakke op om det socialdemokratiske projekt om at imødekomme danske vælgere!

  Der er en humanistisk grundtanke - som man ikke kan og vil gå på kompromis med - selv ikke for at tækkes Mette Frederiksen.

  Nye konstellationer kan jo opstå. hvad afholder f.eks. S, V og DF i at gå sammen om at danne regering? Deres forskelligheder indbyrdes kan vel ikke være store?

  Det største vil dog være at få en klimamæssig grøn regering.
  DET vil være noget at glæde sig til!

  LAD OS DOG KOMME I GANG MED AT PRØVE NOGET NYT!!

 • Anmeld

  Bjarne Bo

  Hvem skal man ellers imødekomme?

  "Med stramt ført udlændingepolitik og -retorik kan man simpelthen ikke bakke op om det socialdemokratiske projekt om at imødekomme danske vælgere!"
  Det er dog det mest vanvittige udsagn. Hvis det ikke er de dansk vælgere man skal imødekomme, hvem er det så?
  EU eller FN´s direktiver?
  Hvem skal så egentlig stemme på Helle Wium?

 • Anmeld

  Helle Wium

  Populisme - eller vision om humanisme/menneskesyn?

  Bjarne Bo:
  DU stemmer da bare på S.

  SOM DU har også JEG ret til at have egne værdier og meninger.!

  HVAD kommer først:
  1) HVAD 'flest' mener (hvem er de?)
  Eller
  2) HVILKET menneskesyn man har visioner om for Danmark, og som man er villig til at kæmpe for - uanset hvad?

  JEG ved godt, hvad jeg selv finder mest solidt, interessant og troværdigt!

  Fører man politik udelukkende efter punkt 1, så er jeg ikke i tvivl om hvorfor ord som 'politikerlede' dukker op i dansk ordbog!

 • Anmeld

  Bjarne Bo

  Hvem skal man ellers imødekomme 2?

  Helle Wium.
  Du har åbenbart ikke helt forstået min kommentar.
  Det handler om dit udsagn om at imødekomme danske vælger.
  Det er jo forvrøvlet, hvem skal det ellers imødekomme? tyskere, svenskere, afghaner, skotter?
  Du har naturligvis ret til at have og udtrykke dine egne værdier.
  Skal jeg være helt ærlig virker det nedladende og kategoriserende. Jeg troede virkeligt at Alternativet var et åbent parti der accepterede anderledes tænkende.
  Det har ikke noget at gøre med dine punkt et og to, jo to måske, hvor du åbenbart ikke vil ikke kæmpe for de mennesker du er uenige med. Bemærk at jeg skrev mennesker, ikke værdier.

 • Anmeld

  stig richard hansen

  Lyseblå og mørkeblå blok.

  Det er på tide at omskrive benævnelserne om Rød og Blå blok. Lad os kalde dem, hvad de er: Lyseblå og mørkeblå blok.

 • Anmeld

  Poul Simonsen · Matria

  Enig!

  De politiske varebeskrivelser er ikke særlig retvisende.

May taber afstemning om Brexit-aftale

May taber afstemning om Brexit-aftale

VIDEO: Tirsdag aften tabte Theresa May afstemningen i det britiske underhus om den Brexit-aftale, hendes regering har forhandlet på plads med EU. Se videoen og hør hendes reaktion på afstemningsresultatet her.